2023-02-23
望見呢間餐廳名叫waiwaiwai覺得幾搞笑 所以吸引咗我去餐廳門口睇吓係食咩😂 餐廳主打泰菜同星馬菜 幾啱胃口 就入咗去坐低紅咖喱慢煮牛肋條拼蝦頭油豬頸肉炒無米飯呢個係生酮套餐嚟嘅 可以選擇一個主食同一款無米飯🍚 紅咖喱好香咖喱香料味 食落有少少辣 牛肋條幾腍 都有唔少粒㗎🐮 無米飯即係椰菜花飯 口感本身都有啲似飯 加埋蝦頭油味道更加昇華🦐 同食飯差唔多 如果生酮緊有好掛住炒飯嘅朋友 一定要試呢個 因為真係幾似😛 香茅飄香軟殼蝦軟殼蝦所有部分都脆卜卜🦐 所以可以全部食晒 每一部分都唔浪費 餐廳用簡單調味已經可以帶出蝦嘅鮮味 幾推介大家試呢個泰式生煎脆蠔餅呢個蠔餅份量都幾巨型 金黃色嘅外表好吸引😚 建議大家要點辣醬食 食冇咁膩同吊到蠔嘅鮮味 真係好脆 雖然邪惡 但好食😋泰奶茶雪糕配油酥餅呢個甜品非常有驚喜😙 未食過甜嘅印度薄餅 估唔到配埋泰奶茶雪糕同珍珠都會咁夾 兩款配料一齊食就好似食緊珍珠奶茶一樣🧋 係個幾特別嘅甜品 飲品創意珍多冰 除咗有常見嘅珍多喺椰汁入面 仲有紅豆🫘 另外香港的奶茶係立頓嘅味道☕️呢間餐廳嘅食物都幾出色 服務都算殷勤 令人滿意🥰 特別鍾意佢個特色甜品泰奶茶雪糕配油
軟殼蝦所有部分都脆卜卜🦐 所以可以全部食晒 每一部分都唔浪費 餐廳用簡單調味已經可以帶出蝦嘅鮮味 幾推介大家試呢個 泰式生煎脆蠔餅
呢個蠔餅份量都幾巨型 金黃色嘅外表好吸引😚 建議大家要點辣醬食 食冇咁膩同吊到蠔嘅鮮味 真係好脆 雖然邪惡 但好食😋 泰奶茶雪糕配油酥餅
創意珍多冰 除咗有常見嘅珍多喺椰汁入面 仲有紅豆🫘 另外香港的奶茶係立頓嘅味道☕️ 呢間餐廳嘅食物都幾出色 服務都算殷勤 令人滿意🥰 特別鍾意佢個特色 甜品泰奶茶雪糕配油酥餅😉