2018-02-25
見仲有一張生日coupon, 咁梗係唔好嘥, 食埋佢, 但今次去另一間分店, 呢度原本係和亭, 但而家變身做和民, 其實對我嚟講分別不大, 因為兩間都冇以前咁多選擇, 都係求其為咗用佢張coupon先嚟食啫~ 原隻蒜味雞腿燒上次去馬鞍山果間分店見到人地食真係好大只, 於是今次叫嚟試下, 但點知係完全兩回事, 如果比對埋menu張相仲差得遠, 果然圖片口供參考~ 我地同隔離枱都叫咗呢個雞腿, 我地上枱先, 已經見到超細只, 不過隔離枱果只比我地大只, 真係唔公平, 不過當隔離枱剪開只雞腿時, 竟然話只雞腿唔係好熟, 叫人再整熟啲, 跟住之後個侍應隔咗一陣再上過只雞腿, 但解釋話返整的話會老, 所以重新整過只, 我見呢只比之前細, 同我地果只差唔多size, 唔通怕整唔熟或者係繁忙時間啲雞腿會細只啲? 講返個我地只雞腿, 第一, 汁唔夠多, 只得一小碗, 不過我相信問佢可以比多一碗, 係老公話唔知之嘛~ 因為佢覺得個汁都係味精, 所以唔要都罷~ 第二, 雖然係佢用鐵板上, 但個鐵板竟然唔熱, 倒啲汁落去都冇"咋咋"聲~第三, 梗係頭先提過的size超細, 完完全全估佢唔到~ 豚骨醬油拉麵
原隻蒜味雞腿燒
豚骨醬油拉麵
1) 個麵完全唔似拉麵, 仲衰過車仔麵, 個質地似油麵, 但爛身啲, 味道仲好勁鹼水味~
2) 只蛋已經稱唔上係溫泉蛋, 但要係爛鬼哂, 食落又林pet pet, 好散~
3) 紫菜完全漏浸哂落湯, 變到好似梅菜咁~
4) 湯底好勁鹼水, 而且好杰, 好似用嚟煮麵果啲水咁, 完全冇醬油味~
唯一最正常係塊叉燒, 不過冇味的~
滑蛋豬柳盒子飯
今餐真係好唔掂, 非常失望........................