2018-11-26
呢間餐廳環境好好,坐得舒服,個餐牌見到仲會好開心(除咗有選擇困難症既朋友),好多選擇,圖片又吸引餐廳主打fusion菜,亞洲同西餐混合,好多菜式都好有創意,例如個雞蛋仔火鍋、椰皇雞尾酒等,不過我一個人下午茶時段去食,所以食唔落個雞蛋仔,而個椰皇雞尾酒無貨...咁轉咗要杯荔枝玫瑰冰茶,賣相同味道都ok,唔太甜另外見到餐牌有個飯叫隨便你(up to you),幾新穎,又多野食,有三文魚同吞拿魚他他、炸軟殼蟹,仲有幾塊紫菜、豉油、蔥同wasabi,玩味好高,可以自由創作手卷或就咁食,不過啲三文魚同吞拿魚唔夠新鮮,軟殼蟹炸得唔夠鬆化,個粉係脆口果隻粉,大大減分本來再要咗個西班牙火腿炸泰國椰菜,但又無貨,咁轉咗個黑松露鮮蝦椰菜花咸蛋薄餅,真係顧名思義,一睇個名就知有咩材料...個pizza即叫即焗,上枱好熱又夠脆身,不過我個人唔太鍾意個批皮,好似餅乾,無煙靭感,至於啲批料,最得意係個椰菜花,起初睇個餐牌,都諗我淨係見到火箭菜咋喎,邊度有椰菜花?原來椰菜花切到一片片,放係批面一齊焗,個批口味唔濃,無黑松露味、芝士味亦唔出,都係一般總結係,食物夠創意吸引,但用料唔夠新鮮,味道一般
咁轉咗要杯荔枝玫瑰冰茶,賣相同味道都ok,唔太甜
總結係,食物夠創意吸引,但用料唔夠新鮮,味道一般