2023-01-03 83 views
✏️ 皇朝小籠包 選擇呢款只有八粒選擇,因為每一粒就有唔同味道。溫馨提示,天氣凍一定一定要趁熱食,但係又唔可以一落枱就食,要放一放令到包子皮有啲軟糯口感絕佳,配上係人都知靚湯汁,嘩,呢到仲有不同口味選擇,而家講翻起都開心😃 由淡味食到濃味,分別有原味、絲瓜、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香、川味。絲瓜,尤其令人眼前一亮,所謂牡丹雖好,終須綠葉扶持,將原味過後開始由它帶入華麗的其餘。小朋友超級鍾意‼️個人最喜愛蟹粉味,濃濃蟹香加上豬肉鹹香,就係佢令到我想嗌以下另外一款菜式。✏️蟹粉炒飯天呀!蟹粉炒飯啲蟹粉多過飯!睇相都好清晰明顯知道係好重手的。喜歡濃味的朋友,呢到係佳音!粒粒蟹黃又有足夠的油香💯‼️大家應該都要知道要烹調蟹粉步驟係相當繁複,重點蟹膏係不能有二次烹調,咁樣鮮味先會確實保全落黎‼️✏️蒜蓉清炒菠菜點都要食啲菜,感覺都健康啲嘅。重口味過後都係要重口味,所以選擇蒜蓉。我覺得蒜蓉炒乜都好味🤤菠菜營養價值極高,改善腸胃不適,又能夠補血女士要多多食👍🏻冇錯,今次的確冇嗌到太多款式道菜,上海菜餚有好多出色。例如擔擔面,醉雞,賽螃蟹,口水雞,烤桂魚…..通通都令人食指大動,我都十分鐘情上海菜。尤其冬天享
✏️ 皇朝小籠包

✏️蟹粉炒飯

✏️蒜蓉清炒菠菜

冇錯,今次的確冇嗌到太多款式道菜,上海菜餚有好多出色。例如擔擔面,醉雞,賽螃蟹,口水雞,烤桂魚…..通通都令人食指大動,我都十分鐘情上海菜。尤其冬天享受完後真係會有令人溫暖快樂嘅感覺🍑💯‼️
今日只係陪小朋友練完琴路過,一大一細都可以食光光。真係無得頂👍🏻
呢度個價錢完全對得住大家。裝潢又有格調地方舒適又有bb櫈,一家大細黎好適合
新年就到,呢度作為團拜非常得宜。
#小籠包 #銅鑼灣美食
#利舞臺 #樂天皇朝 #八色小籠包