2014-07-07 2780 views
團購真係好方便!又可以試好多平時無食過嘅餐廳!因為肥髀生日!佢最鍾意食日本菜,全家人一齊食飯!買一個四人餐同一個二人餐!個餐包嘅食物好豐富!飲品仲要任飲!而且包清酒!去之前打電話問清楚無切餅費!所以買埋雪榚上去切!去到安排個大卡位!可以坐晒所有人!侍應都好詳細解釋套餐內嘅選擇!亦好細心!見侄子細即刻比份兒童餐具!小食:味醂魚乾(2份)--煙韌!唔重魚味!但又無乜味醂味!點沙律醬!燒鱈魚乾(2份)--好似魚味薯片!焗到乾身!唔點醬都好味!枝豆--正常蟹籽沙律--喜歡呢種沙律,唔會太多沙律醬!仲食到蔬菜本身嘅味道!新鮮爽脆!蕃茄沙律--凍蕃茄新鮮!下面嘅沙律菜就一般!因為有紅椰菜!刺身:海膽、吞拿魚、三文魚、帆立貝、甜蝦,因為兩個套餐嘅份量一齊上!所以視覺上覺得好多!我每樣都有試!好新鮮!唔會有冰!頭盤:炒和牛--呢個真係好食!牛味重!外面熟裡面多汁!乾香蒜一齊食!好味!串燒:粟米、冬菇、茄子、雞翼,即燒!上碟仲係熱辣辣!尤其個雞翼!外脆內軟又多汁!茄子用日式甜醬油燒好灑上木魚絲!好味!主菜:海鮮紙火鍋肥牛紙火鍋呢兩個鍋!牛肉好味好多!可能因為牛肉配埋啲配料同湯底夾啲!海鮮味道比湯底嘅甜味

小食:
燒鱈魚乾(2份)--好似魚味薯片!焗到乾身!唔點醬都好味!
枝豆--正常

蕃茄沙律--凍蕃茄新鮮!下面嘅沙律菜就一般!因為有紅椰菜!

主菜:
海鮮紙火鍋
肥牛紙火鍋
呢兩個鍋!牛肉好味好多!可能因為牛肉配埋啲配料同湯底夾啲!海鮮味道比湯底嘅甜味蓋過了!烏冬都算煙韌!

甜品: 日本雪榚,今日只有豆腐味!無綠茶同芝麻!失望!雖然豆腐味都唔差!不過唔係我喜歡嘅味道!

任飲:日本清酒/汽水,清酒個容器好得意!可以冰鎮住啲酒而唔會溝淡!不過味道唔算易入口!所以無再添

整晚都食得好開心!侍應服務殷勤!但唔會覺得騷擾!卡位自成一角!唔會騷擾到人!廁所在店外後樓梯!乾淨!

最後要比$150服務費!團購價食到咁嘅質素!正!
牛肉紙火鍋
串燒拼盤