2011-02-23
11月26日, 食完餐勁野個口又痕痕地…喺雪糕與yogurt之間選擇咗後者, 而又喺新興froyo店與土炮阿波羅之間再選擇咗土炮!::: 蜜瓜鮮果甜乳酪 ::: $20次次食阿波羅都係揀食蜜瓜味~ 店員先喺冰櫃夾d冰鮮晒嘅蜜瓜粒, 再連同一杯已經預備好嘅乳酪雪糕一齊倒入機中~ 好快就已經將兩樣野搞埋一齊變成我嘅蜜瓜甜乳酪! 仲可以揀要waffle cone! 當然以此價錢亦唔會expect個yogurt d奶味酸味會點出類拔萃, 整體味道雖然略淡, 但微甜嘅蜜瓜加埋冰凍嘅yogurt嘅化學作用亦相當良好~ 加埋個夠脆嘅cone絕對能夠止咗呀菲個甜品癮!其實部乳酪機仲殘留咗少少上手嘅藍莓乳酪… 店員小姐都有幫我洗一洗部機先再整比我, 不過都係洗唔淨… 唔緊要啦其實藍莓係貴d添架! 雖然大熱froyo店開到成行成市, 但我地以平靚正主打嘅土炮代表阿波羅都唔輸蝕~ 你見佢經歷過咁多年咁多個甜品潮流都仲屹立不倒就知啦!
::: 蜜瓜鮮果甜乳酪 ::: $20