2022-08-18
開咗屯馬綫之後呢度就腳咗好多,出咗宋皇臺站行一陣就到😆 好耐之前已經想來,果然不負所望,啲食物真係好出色😋 -🦀炸軟殼蟹芝士咖喱海鮮烤油餅 $248大家嚟到一定要嗌呢一個試吓!佢嘅份量幾大,2-3個人share就啱啱好。個海鮮鍋仲有用爐嚟保找啲芝士拉絲嘅狀態🧀 海鮮都好豐富,有軟殼蟹、蜆、青口同蝦,軟殼蟹幾酥脆。海鮮咖喱鍋有分大中小辣,今次小編就叫咗小辣,係BB辣左右嘅程度,唔太食得辣嘅朋友都接受到。個咖喱帶微辣,配埋啲海鮮同烤油餅食好惹味🤤 🐷黑毛豬肋肉日式煲仔飯 $188個黑毛豬肥瘦平均,而且煮得好腍身,有種入口即化嘅感覺👍🏻 而個煲仔飯同平時中式嘅煲仔飯感覺有啲似,個底有少少飯焦,脆卜卜唔會黐牙,配埋日式嘅醬油,成個組合好夾🍹Choose As You Wish (mocktail) $58呢杯都係十分推薦大家嗌嘅😋 呢杯係根據客人嘅喜好度身訂造嘅一杯飲品。店員就推薦咗酸酸甜甜嘅口味比小編同朋友。結果上到嚟真係有驚喜,呢杯mocktail嘅主要味道係西柚,中間仲有少少菠蘿嘅香味,非常開胃。🍸Perfume Fruit Oolong Tea $58呢杯都好好飲,用咗熱情果汁、蘋果汁
🦀炸軟殼蟹芝士咖喱海鮮烤油餅 $248
🐷黑毛豬肋肉日式煲仔飯 $188
🍸Perfume Fruit Oolong Tea $58
呢杯都好好飲,用咗熱情果汁、蘋果汁同烏龍茶,同樣地酸酸甜甜好開胃。最特別嘅係佢會比一個好似香水咁樣嘅樽我哋,可以噴啲玫瑰糖漿上去。飲嘅時候除咗飲到水果味,仲會聞到淡淡的玫瑰花味。
🍰宇治抹茶芝士蛋糕 $58 +蝶豆花草莓日式卷蛋 $58
呢間嘅甜品都十分出色,個抹茶芝士蛋糕嘅抹茶味好香濃,抹茶同芝士味嘅比例都啱啱好,同埋因為佢細細件,所以唔會覺得好膩
依個蝶豆花日式草莓卷蛋個蛋糕好鬆軟,同中間嘅士多啤梨cream好夾,個cream嘅士多啤梨味都好香,唔係啲士多啤梨香精味
個宇治抹茶芝士蛋糕仲有配埋焦糖燉蛋,個焦糖燉蛋都好嫩滑,cream味好重同埋唔會太甜,小編好鍾意😆🤍
整體來講呢間嘢食物好出色,以上嘅食物都好推薦大家試吓🤤 而且服務態度好好,店員上菜嘅時候會好有耐性咁教點樣食,佢哋都好nice,食完之後會問我哋啲嘢啱唔啱食🤣
小編好推薦呢間!應該好快會再嚟食😋😋
味道: 10/10