2024-12-24 139 views
🍽️順譽滷味大王 (土瓜灣)📍土瓜灣北帝街33號地舖姐夫係潮州人,想食潮州打冷菜,揀咗土瓜灣呢間性價比高的,好滿意😃原來師傅都大有來頭,攞過米芝蓮㗎👍唔怪得知咁好味啦😁~鵝片 🦢🍖鵝肉片嫩滑多汁,鵝油香氣隨咀嚼越嚟越濃郁,真係令人口齒留香,絕對值得一試❤️~鵝掌🦢🦶香料的香氣恰到好處,既不搶味又提升了鵝掌的美味,很回味👍~鵝肝 🦢🍗有獨特的鵝肝口感,非常滑嫩,擺落嘴裏面即刻溶化,感覺好正 ,欲罷不能🌟~鴨舌🦆👅鴨舌彈牙有嚼勁,滷得非常入味,配搭啤酒一流🥰~墨魚片 🦑🍲墨魚片鮮美爽口,食落去有海洋嘅清新味道,口感非常正😄~滷牛展🐮🍲滷牛展煮得非常香濃入味,肉質軟腍得來有少許嚼勁,令人口齒留香😀呢幾道滷味真係色香味俱全,每一啖都係有濃郁嘅滷水香氣,令人回味無窮😋🍽️
🍽️順譽滷味大王 (土瓜灣)
📍土瓜灣北帝街33號地舖

~鵝片 🦢🍖

~鵝掌🦢🦶
香料的香氣恰到好處,既不搶味又提升了鵝掌的美味,很回味👍

~鵝肝 🦢🍗

~鴨舌🦆👅
鴨舌彈牙有嚼勁,滷得非常入味,配搭啤酒一流🥰

~墨魚片 🦑🍲
墨魚片鮮美爽口,食落去有海洋嘅清新味道,口感非常正😄

~滷牛展🐮🍲