2024-08-12 180 views
呢晚喺土瓜灣遇見呢間叫做遇見您嘅小店 擇日不如撞日 咁難得遇見 就入去食個晚飯😂野菌忌廉酥皮濃湯配松露油呢個係店員推介 果然冇介紹錯🍄 入面嘅野菌忌廉湯真係好濃郁 一切開個好香牛油味嘅酥皮嘅時候 入面嘅菇味衝晒出黎🥰 口感豐富 入面有一粒粒嘅野菌粒粒 鍾意飲蘑菇忌廉湯嘅朋友一定好滿意🫢藜麥低溫雞胸沙律藜麥沙律份量都幾足夠 入面除咗有蔬菜同埋藜麥之外 仲有洋蔥 車厘茄 青瓜🥒 所以食落口更加清新 就係隔離嘅低溫雞胸 size好大 而且入面仲keep住好多肉汁 係一片好嫩滑嘅雞胸肉🐥 自家秘製火山排骨係店鋪嘅招牌菜 我地兩個人只係嗌份細嘅已經夠晒☺️ 有三大件排骨 排骨嘅質地好軟腍 而且食落好有肉味🐷 呢度嘅火山排骨好重蒜味 用手套食更加有風味 個人覺得如果再辣多少少就更加惹味😝水牛城雞翼呢度嘅雞翼全部都好大隻 雞翼嘅外皮炸得好香脆 外脆內軟 入面仲好juicy 而且擺盤都幾唔錯👍🏻 雞翼嘅醬汁帶少少酸辣 係一個幾開胃嘅小食🌶️鴨屎香手打檸檬茶冇諗過呢一間西餐都會有茶飲店出名嘅鴨屎香手打檸檬茶 所以嗌咗一人一杯🍋 手打檸檬茶就算冇嗌少甜 味道都唔會好甜 茶底仲好香添呀🍵呢間小店嘅菜式都幾有特色

藜麥低溫雞胸沙律
藜麥低溫雞胸沙律

水牛城雞翼
水牛城雞翼

鴨屎香手打檸檬茶
鴨屎香手打檸檬茶

呢間小店嘅菜式都幾有特色 感受到餐廳嘅用心😉 大家嚟開呢頭都可以試吓啊
Type of Meal
Dinner