👭Forkers (土瓜灣)👭Dinner Set $298起1⃣西班牙黑毛豬火腿及肉腸 火腿同肉腸被切成薄片,每種有4片配搭4塊蒜蓉包。首先38嘗試火腿片,由於係用鹽醃製所以單食有少少過鹹,口感較肉腸結實😳不過夾埋蒜蓉包就變得岩岩好!而肉腸片既味道近似臘腸,入口帶有甘香🥰2⃣希臘式檸檬雞湯呢個湯品係待應特別向38介紹,材料用左洋蔥、紅蘿蔔、雞蛋、檸檬同雞等等慢火煮成。38覺得好特別既係呢款雞湯無落忌廉去煮,但入口好creamy😍雞肉精華配埋檸檬既清香令湯品變得清醇順口👍🏻3⃣新鮮沙律&黑松露薯條(任食)餐廳一大吸引之處就係可以無限refill沙律同薯條😍大胃王都唔怕食唔飽。沙律用左黑醋汁調味,作為前菜酸酸地都幾開胃。薯條即叫即炸,再用黑松露醬伴炒上碟。食落唔會油苙苙,外脆內軟😋38都忍唔住encore左一次薯條黎食👍🏻4⃣加拿大豬鞍扒+$6838食左呢間餐廳既豬鞍扒之後對豬既料理品完全改觀😳豬肉顏色好粉嫩😍有別於一般豬扒暗沈既顏色。廚師應該用左慢煮既方法去烹調豬鞍扒,所以保留到肉質既濕度,食落非常juicy❤醬汁係用黑醋黎調味,質地較稠身,甜味突出。雖然套餐要另外加
👭Forkers (土瓜灣)👭

Dinner Set $298起
1⃣西班牙黑毛豬火腿及肉腸

2⃣希臘式檸檬雞湯

3⃣新鮮沙律&黑松露薯條(任食)

4⃣加拿大豬鞍扒+$68
38食左呢間餐廳既豬鞍扒之後對豬既料理品完全改觀😳豬肉顏色好粉嫩😍有別於一般豬扒暗沈既顏色。廚師應該用左慢煮既方法去烹調豬鞍扒,所以保留到肉質既濕度,食落非常juicy❤醬汁係用黑醋黎調味,質地較稠身,甜味突出。雖然套餐要另外加$68先食到,但38高度推薦要叫一份享受下豬肉另類既口感同味道‼️‼️

5⃣燒濕熟成美國肉眼牛排+$98
呢塊肉眼令38好驚喜🤩佢既外皮燒至十分香脆,肉質又好軟綿,食落一啲都唔乾,而係勁juicy,調味都唔會太過於重手,味道剛剛好。雖然要加$98,但38覺得係值得既😋

6⃣芝士蛋糕
呢件cheese cake份量整得岩岩好😍細細件唔會令人覺得好有負擔,同時又可以滿足到38對飯後甜品既需求。蛋糕口感唔會過硬/軟,用匙羹就可以輕鬆切開。放入口會慢慢咁溶化,散發淡淡既芝士味道。一啖cheese cake配一啖伯爵茶作為呢餐飯最完美既結局❤

推薦度:8/10

🏠土瓜灣鴻光街5號