話說,我啱啱去咗間土瓜灣嘅小食堂食晚餐,懷舊裝潢,唔駛太講究,已經好有食慾。首先,佢哋啲黃金豆腐嘛,外皮炸到金黃酥脆,內裡卻軟綿綿,啖啖豆香,一試難忘。再嚟個鳳尾蝦多士,酥香嘅多士撈嗮果汁,蝦仔Q彈鮮甜,食嗰陣真係啖啖肉,好滿足架!嗱,麻辣雞肚子裡面糜糜啲,麻麻辣辣正嗒嗒,舌頭稍為抖下,真係過癮!邊個話港式唔食撈飯,一份傳統豬油撈飯,勁香嘅豬油配上熱騰騰嘅白飯,簡簡單單,但食落得咁滿足。終於,來個黃金炸饅頭配煉奶,呢個甜品真係話唔到嘅完美收場,炸得香脆嘅饅頭,加上香滑嘅煉奶,甜味啱啱好,代表一個圓滿結局。總括來講,呢間店令人驚喜,食物質素同埋服務都算是上乘。這家店等候時間可能會幾長,但食物味美價廉,值得一試!下次如果想搵啲平民化正宗港式菜,記住喺屋企附近轉下,搵下呢啲寶藏小店,可能會有意想不到嘅收穫嚟㗎!🤤👍🏻🎉