2022-07-11
土瓜環懷舊扒房🥩 [哥登堡餐廳]住係土瓜環既朋友仔我相信大家對於依間餐廳一啲都唔陌生 霓虹招牌💈、昏暗燈光 、皮製卡位🪑同埋裇衫黑西褲的侍應 感覺好似坐咗時光機咁回到80年代🎞 曾經擁有三間鋪依家淨番一間既經典港式扒房係香港真係見少買少套餐仲包左紅湯或者白湯 🥣羅宋湯好足料 但係我嫌佢酸咗少少🤏🏻忌廉湯厚身仲有粒粒嘅粟米喺入邊添🌽成餐飯最驚喜係最後仲有啫喱添🤩椰汁紅豆冰都好足料添呀🍮🌟鐵板牛柳🐂($170)鐵板黎到已經淋好左醬汁 ‘’炸 炸‘’聽到好治療🥰簡直係一種用餐體驗鐵板由三成變成 五成熟 鐵板令到牛扒溫度持續都係熱嘅 但又唔會令到佢過熟🤤 牛柳牛味較濃 而且口感 軟淋無根 配上蒜蓉汁 蒜香可口🧄 薯條嚟到仲係脆卜卜 值得一讚🥳🌟哥登堡什扒🥓 ($118) 性格比之選一個價錢可以試曬幾款肉 🍖當中包含左豬扒,牛扒,雞翼,腸仔,煙肉 簡直係食肉獸既福份😋豬扒食得岀有醃過 雞翼味道正正常常 冇太大嘅特別😹牛扒薄身主要靠醬汁調味 黑椒辣得來好惹味🧂如果朋友仔對牛有要求就唔好抱太大期望喇🤣味道 7/10環境 8/10推介程度7.5/10📍哥登堡餐廳 (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道440號地下
曾經擁有三間鋪依家淨番一間既經典港式扒房係香港真係見少買少
成餐飯最驚喜係最後仲有啫喱添🤩椰汁紅豆冰都好足料添呀🍮
🌟鐵板牛柳🐂($170)
🌟哥登堡什扒🥓 ($118)
豬扒食得岀有醃過 雞翼味道正正常常 冇太大嘅特別😹
牛扒薄身主要靠醬汁調味 黑椒辣得來好惹味🧂
如果朋友仔對牛有要求就唔好抱太大期望喇🤣
味道 7/10
環境 8/10
推介程度7.5/10
📍哥登堡餐廳 (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道440號地下