2023-03-10 386 views
朋友大推的餐廳,果然無論環境、味道、服務幾方面都值得再去!Lonely paisley打卡絕對一流,整間店舖的環境充滿民族風。店員應我們的要求,安排我們坐近門口的座位。類似床嘅座位讓我們可以懶洋洋的躺着食,悠閑地chill 一下。食物味道樣樣都好高質,店主上菜時逐一介紹食法。土耳其早餐($148)似乎係每枱必叫。三款芝士有不同鹹度,店員仔細介紹並建議由淡味至濃味去品嘗。芝麻包好香口好好食,配上四款的醬(杏脯醬、無花果醬、辣蕃茄醬、忌廉蜜糖),味道豐富,各有特色。食完味道層次豐富的食物,再飲隨餐送的士耳其茶,感覺很滿足。印度masala慢煮牛肋條燴飯($148)慢煮令牛肋條質感嫩嫩的,而且好入味,跟燴飯好夾。玫瑰蜜糖雞翼($68)食落有淡淡的玫瑰味,配上蜜糖,味道很清新。炸粗薯條配自家制黑蒜醬($58)落單時店員見到我哋隨行的小朋友,提醒薯條配上辣粉,如果唔食辣可走辣粉。黑蒜醬好特別,味道濃濃的。
朋友大推的餐廳,果然無論環境、味道、服務幾方面都值得再去!

食物味道樣樣都好高質,店主上菜時逐一介紹食法。

土耳其早餐($148)
土耳其早餐

印度masala慢煮牛肋條燴飯($148)
慢煮令牛肋條質感嫩嫩的,而且好入味,跟燴飯好夾。

印度masala慢煮牛肋條燴飯

玫瑰蜜糖雞翼($68)
食落有淡淡的玫瑰味,配上蜜糖,味道很清新。
玫瑰蜜糖雞翼

炸粗薯條配自家制黑蒜醬($58)
黑蒜醬好特別,味道濃濃的。

2023-02-24
$140 (Tea)
印度masala慢煮牛肋條燴飯
玫瑰蜜糖雞翼