2018-12-16 30 views
以往慶生吾係中菜就係西餐,無乜新意。估唔到Honey今年有進步,搞搞新意思,預早book咗位於上海街海景麗絲酒店19樓嘅JD Euro (Jade) Cafe & Bar 為我慶生。步入餐廳的感覺就似進入酒店一樣,裝潢高雅,環境清靜,空間感 非常大,配合柔和嘅音樂令人感到舒適,環境已加分。剛坐下,型男熱情地斟上獨特嘅土耳其香茶,味道香而不濃。而盛載香茶嘅壺好靚。簇新嘅餐牌內有餐湯、甜品、pizza、沙律、下午茶、主菜、套餐及餐飲。是日晚餐Dinner set A for 2 扁豆湯扁豆湯好creamy,啖啖都充滿豆蓉。忌廉除咗裝飾個湯之外,滴上幾滴檸檬汁,令味道更提升。特式沙律 沙律菜新鮮爽脆,紅紅綠綠顏色豐富。特色小食薯條新鮮香脆,再加上茄子、紅椒。係第一次食到咁特別嘅配答,值得推介。招牌雞肉 香煎三文魚叫得招牌雞肉 ,當然係好嘢啦。 雞肉嫩滑juicy,配菜爽甜。再沾上特別嘅醬汁,味道清新,同中式嘅完全唔同。飯粒粒分明煙韌,有嚼口。因為對牛羊不太喜好,服務員窩心地提議我哋揀香煎三文魚。大大塊三文魚,兩面煎到金香色,而配菜亦不馬虎,薯蓉香軟,露筍同西蘭花就爽脆嫩綠。今年嘅"生日蛋糕

是日晚餐

Dinner set A for 2
扁豆湯

特式沙律

沙律菜新鮮爽脆,紅紅綠綠顏色豐富。

特色小食

招牌雞肉
香煎三文魚

今年嘅"生日蛋糕"🎂非常特別, 係土耳其龍鬚糖配軟糖。龍鬚糖 軟綿綿,甜度可以接受。

第一次接觸土耳其菜,感覺特別清新。而且服務好價錢合理,呢餐認真大驚喜加大滿足!
  • 扁豆湯
  • 伊斯坦堡龍鬚糖