2023-12-20 56 views
有冇鐵路迷🛤️ / 鍾意火車🚂既朋友仔?依間酒店以火車為設計主題,正門口有一架大火車🚂餐廳🍽️接待位置係入閘機🎟️ • 自助餐區有火車擺設 • 牆身又貼滿左唔同既車卡佈置🚃全部野加埋,我地就好似係車廂中用餐咁🍴嗱!唔好諗住屯門係大西北唔就腳,好近西鐵站🚇行過黎幾分鐘就到啦,都好方便😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Christmas Executive Semi-Buffet Lunch (𝟏𝟐:𝟎𝟎 - 𝟏𝟒:𝟑𝟎)(是日餐湯🥣 • 自助頭盤🧆 • 主菜🍽 • 自助甜品🍰 • 咖啡或茶☕️)雖然係半自助,但自助區既野食都好多選擇🤩如果每款都食已經滿足左大半個胃🤪(*臨聖誕節🎄轉左節日𝐌𝐞𝐧𝐮),如果平時(平日)半自助餐($148起),仲抵食👏🏻. ▪️自助區湯🥣 : (中)西洋菜豬骨湯 • (西)甘筍忌廉湯沙律🥗 : 粟米粒🌽 • 紅腰豆 • 蕃茄🍅 • 紫椰菜 • 溫室豆苗 • 雜錦沙律菜 • 生菜🥬 • 黑橄欖 • 麵包脆粒 • 千島醬 • 沙律醋...(撈好)沙律🥗 : 薯仔沙律🥔 • 泡菜 • 意粉沙律🍝 • 烤雞雜果沙律芝士🧀/麵包🍞區
有冇鐵路迷🛤️ / 鍾意火車🚂既朋友仔?
依間酒店以火車為設計主題,正門口有一架大火車🚂
全部野加埋,我地就好似係車廂中用餐咁🍴

▪️自助區
湯🥣 : (中)西洋菜豬骨湯 • (西)甘筍忌廉湯

芝士🧀/麵包🍞區(有爐可以烘熱) : 藍芝士(淡口) • 車打芝士 • 法包🥖 • 提子包🍇 • 甜餐包 • 水餅...

其他 : 薯條🍟 • 春卷 • 𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐂𝐮𝐭火腿🐖...

▪主菜
有𝟓款,𝐌𝐞𝐧𝐮會定期轉換,我依日就有牛🐃 • 羊🐐 • 雞🐓 • 魚🐟 • 意粉🍝選擇。
我地揀既𝟐款都幾夠份量𝐒𝐢𝐳𝐞唔細,大大塊牛扒🥩 & 厚身既比目魚🐟
同樣有配薯菜(椰菜仔 • 西蘭花🥦 • 蕃茄仔🍅 • 栗子🌰)
▫️烤美國穀飼肉眼牛扒配法式芥末籽汁 ($268)
▫️香煎比目魚伴燒新薯配海鮮汁 ($208)

▪自助甜品
(重點❣️)朱古力噴泉🍫 : 棉花糖 • 手指餅 • 卜卜米...

凍❄️ : 聖誕🎅🏻𝐂𝐮𝐩𝐜𝐚𝐤𝐞🧁 • 桂花糕 • 朱古力𝐌𝐨𝐮𝐬𝐬𝐞 • 藍莓芝士餅 • 啫喱糖
熱🔥 : 蕃薯糖水🍠 • 窩夫🧇 • 蘋果金寶撻🥧
生果 : 西瓜🍉 • 蜜瓜🍈

杯裝雪糕🍨(多款口味) : 朱古力 • 香芋 • 海鹽🧂 • 芝麻 • 雲呢拿 • 焦糖爆谷🍿

▪咖啡或茶
橙汁🍊 • 紅茶🫖 • 咖啡☕️ • 檸茶/水🍋

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺星期六 • 日 • 公眾假期 : 全自助餐 (午)12:00 - 14:30 & (晚)18:00 - 21:00