2016-10-02
今日為左慶祝朋友生日, 經朋友介紹, 我地一同4人決定去呢間餐廳試下先因為我地BOOK 左位, 所以唔使等就有位啦, 呢到環境其實係一間BAR, 都無諗過會係呢D地方都可以食到法國菜, 即管試試吧.先黎個頭盤先 - 吞拿魚牛由果醬脆筒, 哈哈, 相機食先一流, 吞拿魚都算新鮮, 加埋呢個牛油果醬感覺幾清新.之後再黎一款小食 - 水牛城雞翼, 肉質都幾嫩滑, 而佢個自家制醬汁, 都幾特別, 帶點辣辣酸酸, 不過個人應為偏酸.食完前菜小食, 緊係要食返幾款主菜啦 - 香辣燒豬手伴酸菜沙律, 估唔到法國餐廳都會有德國豬手食, 同埋之前見過D食評都OK, 所以叫返個黎試下先, 大廚將皮燒得外脆內嫩, 再點埋個醬亦可以減低返豬手既油膩.呢款雜菜PIZZA 味道都幾好, 佢既醬又唔會太酸, PIZZA 底都夠脆, 不過佢話係雜菜, 但我只食到青瓜.砵酒肉眼扒, 我地叫左5成熟, 不過好似過左火呢, 令到肉質有D硬, 好彩牛肉味夠, 再加上點了芥辣醬令到肉味更鮮, 而另一款砵酒醬好像味道不太出, 肉眼扒下的薯蓉是開粉調教出黎的.哈哈....因為朋友生日所以BOOK位時已預留一款甜品, 餐廳更為這款甜
Other Info. :
如果叫CUP CAKE前可以問一下有什麼味道, 因為不是每款味道都有齊.