2019-12-05 216 views
回味一下同老公嘅拍拖感覺,工作太忙,實在少左好多拍拖生活,行街睇戲食飯直落,唔錯唔錯。老公非常識揀地帶豬黎La Postre,點解要讚佢識揀呢?因為豬覺得呢間餐廳好食又浪漫,仲照顧到豬嘅第2個胃,可以喺度食埋甜品🈵️餐廳燈光柔和,光線適中,唔會太黑覺得唔舒服。門口擺放左好多唔同嘅精緻蛋糕,本來豬喺門口睇到已經嗌要食,最後睇下餐牌,蛋糕敵不過窩夫😂講返餐廳入面,裝修華麗有格調,俾人一種寧靜舒適嘅感覺,簡約中透露出細緻,非常有情調。我地order左個西班牙海鮮炒飯,香橙雞胸沙律,一杯仲夏水果茶同鮮雜果Mojito。西班牙海鮮炒飯,有幾種唔同嘅海鮮,有蜆肉,青口,大蝦,大蝦仲要砌成個心形出黎,賣相拎滿分,份量都唔少架,我地2個食都覺得好夠,飯粒較濕潤唔會太乾,入口軟綿綿。味道方面,帶有番茄嘅酸味,仲有少少辣,每粒米都被呢種酸辣味包圍住,非常惹味,令人食唔停。香橙雞胸沙律好清新,蔬菜新鮮爽脆,入口清甜,加入酸酸甜甜嘅香橙,口感同味道嘅層次都提升左,令人陪感神怡。雞胸肉唔會好鞋,混合埋個特製醬汁,健康又美味。仲夏水果茶,熱熱喝一杯,好入喉之餘又解膩,亦令鮮果呈現出另一風味;除左有多種水果配搭,亦有

香橙雞胸沙律

仲夏水果茶,熱熱喝一杯,好入喉之餘又解膩,亦令鮮果呈現出另一風味;除左有多種水果配搭,亦有花草嘅香味,味道唔會太甜,飲落清新怡人。

仲夏水果茶

鮮雜果Mojito,裏面有蘋果、鮮橙同埋薄荷葉,冰冰涼涼,都幾清新解渴。

鮮雜果Mojito

食飽飽再order多個鮮雜果麻糬窩夫,加左麻糬有種外脆內軟嘅感覺,口感會煙煙韌韌,似食緊QQ雞蛋仔。味道唔會過甜或過漏,佢配搭左個糖漿,不過都唔洗用已經夠甜。鮮雜果幾新鮮,仲要有新鮮無花果呀,好suprise,放棄左蛋糕要左Waffle都冇揀錯嘅🤗

鮮雜果麻糬窩夫

香橙雞胸沙律