2023-03-31
🍷 地區溫馨小餐館 🍽-地膽朋友話帶我試下中東菜😋 嚟到土瓜灣呢間好cozy嘅餐廳 食物同環境都好有風情 啱曬約會或者小型聚會👭🏻-🫓 鷹嘴豆泥蘸醬 配彼得包 $90鷹嘴豆泥係經典嘅中東料理 唔駛多介紹😏 食落香滑而且份量好足 食曬啲pita bread都點曬😂-🫓 Mankeesh Flat Bread 百里香芝麻 $95Flat bread鋪上滿滿嘅香料 仲食到有啲孜然味😌 炸得好香脆 仲好貼心配上青瓜 覺得香料味太濃嘅話可以refresh一下☀-🧀 Hallumi Cheese 鐵板煎著名中東鹹香芝士 $95帶鹹香味嘅哈羅米芝士咬落彈牙 有少少似雞肉😯 咬落冇油膩感 配埋洋蔥蕃茄醬好惹味🥘-🐑 澳洲天然草飼羊肉粒串 $290嚟到今日嘅主打Arabic BBQ🍖 造型好有心思 一上菜就即刻打卡影相影唔停😂 見到咁大串BBQ一開始都有啲驚佢嚡 但係切開有驚喜喎😉 肉質好嫩 平時喺餐廳食羊架都好少食到咁腍嘅肉 而且食落充滿BBQ香氣而冇咩羶味 廚師好有功力🤩 朋友有一塊肉擺耐咗有少少乾 所以真係要聽店員話 盡快享用呀🫡-🍦Bozza 阿拉伯乳香膠雲呢嗱雪糕配開心果碎 $65食咗咁多濃味
🫓 鷹嘴豆泥蘸醬 配彼得包 $90
🐑 澳洲天然草飼羊肉粒串 $290
澳洲天然草飼羊肉粒串
澳洲天然草飼羊肉粒串
🍦Bozza 阿拉伯乳香膠雲呢嗱雪糕配開心果碎 $65
食咗咁多濃味嘅菜式 最後要食返個清新嘅甜品🍭 雲呢嗱雪糕外面包上滿滿嘅開心果碎 好豐富 Perfect池😍
本身以為去土瓜灣要行好遠 原來由宋皇臺站行5分鐘就到🫢 地點方便而且好食又有氣氛 以後放工約人又多個地方選擇😗 我哋今次平日夜晚去都幾full 想試嘅記得睇下餐廳有冇得book位啦✍🏻
📍#Lamees
土瓜灣北帝街145號順輝大廈地下2號舖