2021-03-23 1242 views
呢間中環嘅日本餐廳食物都算唔錯,不過非常反映到香港寸金尺土嘅特色。 啲三文魚都幾好食🍣🍣,逢系生嘅海鮮都幾好,但舊飯就無醋香,所以建議叫刺身好過壽司😝😝 我食咗牛油果炸蝦卷,個賣相唔錯,但佢每舊都內置wasabi🙈🙈有少少搶咗牛油果味🥑🥑。炸蝦好香🍤🍤,建議叫炸野。另外個牛油果軟殼蟹手卷都好正,軟殼蟹香脆無渣,只系紫菜就無咁脆了😄😄 豚肉烏冬水準唔錯🤓🤓湯底香,烏冬系較粗嗰種,但唔算太硬。好多片肉。加咗$20加黑松露,但佢淨系比個兜擺開個賣相麻麻😄😄但都比平時湯麵啲黑松露多嘅。呢度有個態度好好嘅waitress 姐姐嘅,不過其他人就一般般。座位比較窄😄😄我地坐Bar枱對正師傅手握壽司嘅位。當店員嚟拎壽司去傳菜,個手袖有幾次都掂到我地嘅食物,咁樣好容易有細菌傳播。