2022-12-09 22 views
Sogo與世貿之間既通路有間新裝修帶有古色古香感覺既越南餐廳Lua, 上層有越式燈籠高高掛,非常有情調!店員服務親切有禮,Qr code自助menu落單,有好多新式越菜。香茅檸檬葉焗越南農場少女雞,即叫即整!用上鹽焗整法,賣相幾靚,大大隻雞!肉質好嫩滑夠juicy多汁, 香茅檸檬葉已藏在雞內,所以味道好鮮香,而且非常 colorful又夠靚!睇得又食得。少女雞果然與別不同,雜錦牛湯河, 炒鮮牛肉,牛札肉,牛肉丸,牛筋骨,牛皮等配料! 香料非常之多有薄荷葉,九層塔,芫茜等,超有風味呀!河粉質地軟滑好入味,牛骨湯味濃而不咸!食唔出有任河味精感覺,是天然濃香!炒牛肉質夠緊緻,幾有彈性!牛筋嫩嫩入口滑滑,牛札肉濃香牛味,質地爽身。可以隨個人喜好再調上醬汁配牛肉。有青色辣椒非常香,浸落湯河味道層次更有突出。自家製豬肉丸好有彈性,肉汁夠豐富,而且肉味夠香,濃濃熱湯浸住,keep到熱辣辣!