2024-09-16 311 views
好耐都冇去過九龍城食泰國菜,早兩日咁啱去完啟德就搭咗兩個站探訪一下小泰國,餐廳座位唔算多,有種好地道嘅泰國風!餐廳好似家庭式經營感覺相當親切!我哋就叫咗幾樣食物,有泰式黃咖喱大頭蝦,仲叫咗一份薄餅佢點咖喱, 有三隻開邊大蝦,蝦肉都幾新鮮爽口,配埋啖啖咖喱,唔會好辣!薄餅係即叫即煎嘅份量好多! 每一片薄餅都沾滿咖喱,性格比高!我哋另外叫咗個豬頸肉炒河,即叫即炒嘅河粉熱辣辣咁樣上枱,而且非常之夠鑊氣!跟住我哋仲叫咗碟燒牛肉,燒牛肉都係即叫即烤嘅,半生熟仲帶有肉汁!醬汁帶有泰式嘅香辣嘅!飲品方面我哋叫咗個椰青同埋芒果沙冰,為今晚畫上咗完美句號!
飲品方面我哋叫咗個椰青同埋芒果沙冰,為今晚畫上咗完美句號!