2024-06-25 1287 views
鐘意食中式大排檔但又怕污糟,好在近年好多室內大排檔,當中我諗楚撚記都算數一數二!今日又去開飯,weekdays都排哂隊,大家記得book位!🥢七味黃金炸一口金磚豆腐必點小食,外脆內軟味道適中,一啖接一啖完全停唔到口!不愧為佢地王牌菜式!其實其他椒鹽系列都好出色,不過人小叫唔哂haha🥢鑊氣豉椒炒蜆一大碟蜆2個人食真係過足後人,啖啖肉,醬汁又香濃,食落無乜砂洗得好乾淨!🥢香爆黑椒牛仔骨煲黑椒汁惹味就唔使講,佢嘅牛仔骨竟然唔多肥過,但係一啲都唔韌,煮得啱啱好,勁好味!🥢楚撚豬油撈飯(碗)黎得食中式野,豬油撈飯走唔甩,點都要落小小,加埋佢個秘製豉油,幾肥都唔記得食左先算😝當日老闆仲奉送埋糖水,係綠豆湯清心丸,足料甜度都岩岩好,清心丸煙靭度十足,好滿足!📍楚撚記大排檔 (寶光大廈) (土瓜灣)土瓜灣馬坑涌道2C號寶光大廈地下C及D號舖

🥢七味黃金炸一口金磚豆腐

🥢鑊氣豉椒炒蜆

🥢香爆黑椒牛仔骨煲

🥢楚撚豬油撈飯(碗)

📍楚撚記大排檔 (寶光大廈) (土瓜灣)
土瓜灣馬坑涌道2C號寶光大廈地下C及D號舖