2019-07-21 170 views
睇電視節目介紹這間新開台式餐廳,覺得店家幾有心思,是日便和屋企人一嘗究竟。週末中午未夠十二點來到,店內有十數張檯,已經有不少客人食緊,一點鐘走的時候,更加已經要等位。生意如此興隆,實在令人費解的是,樓面傳菜、落單、清潔、收銀竟然只有一名員工!這位員工雖然已經好努力想做好每一件事,可惜分身乏術,等menu、落單、等執檯,每一樣嘢都是無盡的等待....我哋由落單足足等咗半個鐘食物先上齊,嚴重懷疑後廚的人手亦有不足的情況。講返食物,午市選擇亦非常豐富,跟電視介紹,我哋選擇了屏東玉蝴蝶竹筒飯、金錢豬手、亞軍麻辣紅燒牛肉麵、鹽酥雞肉燥飯。牛肉麵湯底夠香夠辣,用料十足,麵條勁道有嚼勁,配上的滷水蛋亦非常有質素。可是麵內的紅蘿蔔多筋而且是冷的,懷疑是隔夜煮好加熱不足,成為敗筆。豬手屬於甜辣口味,略微油膩。玉蝴蝶是豬肺底部的筋肉位,不過不失。鹽酥雞肉燥飯都唔錯,尤其是肉燥的味道非常正宗,但鹽酥雞只有小小四塊,有d唔夠喉。相信如果店家可以改善人手問題,會令人印象好很多。

相信如果店家可以改善人手問題,會令人印象好很多。
2019-07-21
$75 (Lunch)