2021-07-18
個人都幾鍾意食越南菜🤤特別係佢嘅法包✨有朋友介紹咗呢間喺深水埗嘅人氣小店比我 嗰日就去咗試😎價錢真係好親民 味道絕對唔差🥰唯一就係環境比較迫同冇冷氣 都幾熱🥺.📌越式法包 $45一上枱真係嚇親 啲餡真係勁多🤩法包原條切本上 啲餡塞滿晒成個包😍完全唔會得中間有餡 個尾尾就冇😌內餡有腩肉,扎肉,肉鬆,酸白蘿蔔同紅蘿蔔,青瓜,芫荽,蔥🤓超級豐富🤤原本好唔鍾意食扎肉 但係呢度嘅扎肉唔錯💓好爽口彈牙 入面仲加咗啲軟骨 好有咬口😚腩肉一層肥一層瘦隔住 唔會淨係得肥膏😋肉鬆甜甜地🤪法包搽滿咗肝醬同牛油 好甘香🧈好彩入面有好多蔬菜 食落清新啲冇咁溜🥬個法包烘到外脆內軟🥖冇平時出面啲法包咁硬 係我鍾意嘅口感😆.📌蟹膏蕃茄湯檬 $55呢碗麵真係好有驚喜🥳首先個湯底真係好鮮甜 飲到蟹味🦀唔會好鹹 帶淡淡蕃茄嘅酸味🍅個蟹膏餅第一次試 好特別😍佢應該係用蟹膏 再加蛋整成一塊餅🤤個蟹味濃到會嘩出聲 好出色💯配料仲有蕃茄,豆卜,扎肉,豬紅,香菜,芽菜,生菜 鋪滿晒成個面🤩個檬粉底都好多 男仔食都一定飽飽🤰🏻呢個價錢 咁嘅質素 性價比真係好高🤑.📌青檸梳打 +$15佢個底會加咗少少糖漿 飲落唔會好甜 夠清新✨不過青檸
📌越式法包 $45
📌蟹膏蕃茄湯檬 $55
📌青檸梳打 +$15
佢個底會加咗少少糖漿 飲落唔會好甜 夠清新✨不過青檸味唔夠 加多幾粒青檸會好啲🥺