2022-03-05
🐟Seabass Carpaccio & Baerii Caviar $388 🐌Burgundy Snails $128 🦑Seafood Penne $208 🍗Half Roasted Chicken $228 佢哋有個Festive Sensations嘅Menu係每兩個月轉一次菜式,上面菜式唔係好多,而我哋就揀咗鱸魚生配魚子醬,薄切片嘅鱸魚生食過都知咩料,好清新略帶鮮甜,但味道唔算好強,而魚子醬係來自Bordeaux嘅優質品種,但份量唔算好多,我覺得以呢個價錢係偏貴💸。 叫咗個來自Burgundy嘅法國田螺🐌,共有九粒,外型同做法比我想像中有少少出入,因為普遍法國嘅escargot都會配埋田螺嘅殼上枱🐚,不過味道係幾好,佢嘅parsley牛油都唔錯。至於pasta有兩款嘅選擇,我哋就揀咗通心粉🍝,用上嘅配料都算豐富,有蝦、魚、魷魚🦑,加埋好香濃嘅龍蝦濃湯🦞,口感幾豐富,而且通心粉鎖住到啲醬汁。 最後上枱係半隻烤雞配上法式薯條同沙律🐓,仲有兩隻特別嘅醬,呢個菜式係相當豐富,隻雞算得上幾滑,雖然都有雞胸肉,如果落埋啲醬料就更加惹味,但薯條唔知係咪法式會比較腍身🍟。 整體
🐌Burgundy Snails $128
🦑Seafood Penne $208
🍗Half Roasted Chicken $228
整體來講都唔錯,食得好豐富好飽。地點其實有少少吊腳,位於佐敦尖沙咀同紅磡嘅中間,一條唔太起眼仲要維修緊嘅道路,但出奇地算係多人,而且座位充足,有兩層,我哋坐喺�上邊,比較靜同環境昏暗。
📍Scarlett Cafe & Wine Bar - 尖沙咀柯士甸路2號地舖 @scarlett_hk