2021-07-16
今晚同爸爸去左荃灣楊屋道街市附近既泰國餐廳用餐。之前成日搭車經過望到,今日終於黎試一試了。餐廳入面環境都好有泰式裝修,感覺好似置身於地道既泰國中,當下自己去左旅行,開心一下都唔錯。餐牌上都有各式各類既菜式,好多特色都有,唔錯唔錯。總有一款會岩食。我同爸爸決定點一客炒粉麵、同一客小食。先點了一份泰式炒金邊粉。基本上每次去泰國餐廳,我都好鍾意食炒金邊粉,因為入面又多餸,多數會有蝦、肉粒、花生碎等等,吃起來味道同口感都唔錯。咁呢間餐廳既泰式金邊粉都做得相當不錯,好惹味,熱辣辣的,配料又不少,拌勻來吃,正。另一款我們點了一份小食拼盤,因為好多款小食都想食,所以決定點一個拼盤,咁樣可以咩都食到,款款都有。賣相好靚好豐盛,大滿足入面有炸蝦餅。金黃外皮,外脆內軟好好味。炸魚餅,外皮煙韌一點,魚味濃,好似食緊炸魚蛋咁,好好味好好咬。春卷,餡料好多,脆卜卜,正雞肉串燒,啖啖肉好好味,配埋個醬更為惹味。間餐廳仲有好多唔同菜式,下次經過可以黎食埋。
我同爸爸決定點一客炒粉麵、同一客小食。
賣相好靚好豐盛,大滿足
入面有炸蝦餅。金黃外皮,外脆內軟好好味。
春卷,餡料好多,脆卜卜,正
雞肉串燒,啖啖肉好好味,配埋個醬更為惹味。
間餐廳仲有好多唔同菜式,下次經過可以黎食埋。