2024-07-26 70 views
今日來到【味真】 食韓國燒烤,感覺非常地道,內裏有韓國店員,很有在韓國的感覺。 原來呢間 Mijin Meat 喺韓國已經有20年歷史,仲有成130間分店咁多添。😍❤️調味豬肋骨豬肋骨肉質鮮嫩多汁,經過特製醬料悉心醃製,入口即化, 配上魚露或芝士醬又能完美襯托出肉質的鮮美🧡韓式香腸肉香撲鼻,令人一口接一口,讓人胃口大開💛豬三層肉豬三層肉肉質肥而不膩,軟嫩多汁,外層帶有一絲焦香,咬下去肉汁直流,令人回味無窮💚豬皮烤香後嘅豬皮表面爽脆,帶有 微微嘅豬皮油,口感層次感十足,可以蘸上豬皮醬、薑黃粉和黃豆粉配合,讓人欲罷不能💙韓式雞蛋羹韓式雞蛋羹,非常有特色,雞蛋蒸得高高漲漲像蛋糕一樣,口感細緻綿密💜肥牛麵豉湯湯頭濃郁醇厚帶微辣口味,牛肉軟嫩多汁, 配有滑滑嘅豆腐,係暖心湯品韓國料理一定配有各式前菜沙律,又可用生菜包各式醃前菜包肉食,當中的茖蔥有店員特別提示係從韓國直送酸酸甜甜,唔係週圍有得食㗎。😋再叫埋韓式甜米露和桃梳打,清新爽口,絕對是韓式燒烤的好配搭。🥰

❤️調味豬肋骨

🧡韓式香腸
肉香撲鼻,令人一口接一口,讓人胃口大開

💛豬三層肉

💚豬皮