2024-12-08 385 views
九龍城粗菜館係一間充滿地道風味嘅餐廳,特別適合兩個人去享受一頓簡單嘅午餐。今次我哋試咗佢哋嘅粉葛豬骨老火湯、山楂醬排骨同秘製乳鴿,真係令人回味無窮。粉葛豬骨老火湯係一個非常足料嘅湯品。湯底清甜,粉葛同豬骨煲得非常入味,每一口都充滿咗濃郁嘅香氣同營養。呢個湯唔單止暖胃,仲有滋補嘅效果,非常適合喺晚餐時段享用。山楂醬排骨係另一道必試嘅菜式。排骨外層炸得金黃香脆,內裡肉質嫩滑,配上酸甜嘅山楂醬,味道非常開胃。呢道菜既可以單獨食用,亦可以配飯,非常百搭。秘製乳鴿係我哋嘅最愛。乳鴿外皮香脆,內裡肉質嫩滑多汁,秘製嘅調味料令乳鴿更加惹味。每一口都充滿咗濃郁嘅香氣,令人一試難忘。總括嚟講,九龍城粗菜館嘅晚餐選擇多樣,味道出色,無論係粉葛豬骨老火湯、山楂醬排骨定係秘製乳鴿,都值得一試。下次有機會,一定會再嚟品嚐其他菜式!#九龍城 #粗菜館 #香港美食 #hkfoodies

粉葛豬骨老火湯

山楂醬排骨