2024-06-29 251 views
夜晚八點幾嗰陣行過餐廳,冇乜人排隊就入咗去試咗。餐廳好光猛好企理,樓底都好高,好舒服。鋪面見到好多唔同嘅菜式推介,就嗌咗一份水門撈麵同埋一碗泰北清冬陰魚片湯粉,再拼招牌水門雞半隻。先嚟咗個撈麵,份量好大份,啲餸都好多,一共有三種,分別係雞腳、鴨血同豬手。個撈麵汁唔會好鹹,每款餸都好入味,撈埋個面底感覺好match! 然後嚟咗水門雞半份,雞件好滑有雞味,配埋佢個特色雞醬,食唔停口!本身碟雞仲會配雞雜,成個配搭都好出色然後就嚟咗個清冬陰湯粉,佢隻冬陰唔係紅色嗰款,而係望落去好似清湯咁、但係個味道係好泰式酸辣個魚片都好鮮好有魚味,配合埋蜆嘅清甜,成個冬陰湯都好好飲,本身仲嗌咗個梳打水都飲唔晒!值得一試總結嚟講,間餐廳唔係平時出面食嘅泰國餐廳,好有地道風格特色!
水門雞半份
水門撈麵