2018-05-13 1113 views
今晚終於等到去睇大V嘅show,實在等得太耐,心情興奮到極點!睇show前當然要醫肚,由於今日係星期六,有大把時間可以去遠d搵食,慢慢食飽先再去紅磡,我哋去咗油麻地咸美頓街,一間外表唔起眼,但味道唔錯嘅餃子店開餐。今次已經係我第二次嚟食,就知呢間嘢食得過啦!呢間舖頭勁細,數埋唔夠10個位,我哋兩次都係坐係呢個位。呢個位就好似d高級日本料理咁,廚師就喺我哋面前包餃子,煮好就遞比你。哈哈!食物種類都係d北方涼拌小食同餃子麵食,味道唔錯,價錢又夠街坊。鮮肉韮菜餃水煮餃子,即煮即食,皮厚薄適中,韮菜同肉嘅比例啱啱好。拌青瓜青瓜夠脆口,醋味唔會嗆喉,係我鍾意嘅味道。牛肉餡餅即叫即煎,雖然要等一陣但都值得,對上果次就賣晒冇得食。外面煎得香之餘,封住晒入面嘅肉汁。醬骨架味道稍為淡咗少少,不過炆得好淋好入味。凍豆漿呢個應該係叫貨返嚟嘅,唔太甜又有豆味,ok!
今次已經係我第二次嚟食,就知呢間嘢食得過啦!

鮮肉韮菜餃
水煮餃子,即煮即食,皮厚薄適中,韮菜同肉嘅比例啱啱好。

拌青瓜
青瓜夠脆口,醋味唔會嗆喉,係我鍾意嘅味道。

牛肉餡餅

醬骨架
味道稍為淡咗少少,不過炆得好淋好入味。

凍豆漿
呢個應該係叫貨返嚟嘅,唔太甜又有豆味,ok!
2018-01-27