2018-05-26
依間店舖既concept好得意,大概意思都係坐低感受眼前一切,其他野就放低啦,好似有啲禪味咁。之前陪叮叮做野行過,見到7點幾排哂隊。叮叮又話間野都出名,決定今日試一試。我地不約而同叫左豬軟骨咖喱飯(5/5)依個真係5粒聲,佢個咖喱汁特別餚制,食到有少少薑茸口感,配上兩大舊豬軟骨,會可以解去食肉既油膩感。而且配菜都好豐富,成個presentation係好既。我地貪心叫感一份兩件烤雞share,有煎香外皮但食唔到有油,very nice。Ummmmmm,係依度因爲掛住望周圍既人食野而得罪左叮叮,真係嚇死me。叮叮話依度既感覺似apartment,我都認同依度好舒服既。好彩美食征服左叮叮既心,如果唔係我就無機會再寫食評,橫屍街頭。「我嬲㗎,不過食咩喇?」叮叮既金句。身於坐忘,目空一切。眼前只有美食跟叮叮,可以好好享受恬靜的一晚。
我地不約而同叫左豬軟骨咖喱飯(5/5)
「我嬲㗎,不過食咩喇?」叮叮既金句。