想食酸菜魚又想坐得舒服 我第一下就會諗起十三少 環境夠大座位闊落今次嚟到見到佢有個新套餐 我最愛嘅酸菜魚都有包括在內 特別有個蟹蒸飯 之前未食過就決定點嚟試下 前菜就揀左:椒麻皮蛋呢種透明皮蛋真係好好食,糖心位置唔會有陣味,加上外面啫喱位置好Q彈,現上椒麻辣汁,好味開胃。主菜:酸菜魚大大個碗上檯真係打卡一流。店員溫馨提醒湯底用鮮魚骨烹調,可以先飲湯後食魚,我真係好聽話飲左成4,5碗,平時其他餐廳食呢d酸菜魚,水煮魚會好口渴,但呢到絕對無問題。至於魚肉實得嚟夠嫩,唔會霉淋,份量又多又大塊,加上大量香料同配料,青麻椒,乾辣椒,酸菜,萵笋同菇,好食又滿足。主菜:十三少蒜香荷葉蟹飯上檯時份量又係大到嚇親,一上檯就聞到蒜香,好吸引。 食落去飯粒吸收荷葉香氣,再加佈滿蒜粒,蔥同菜脯,食落真係啖啖滋味。之後就試埋蟹啦,入面滿滿嘅蟹膏,就咁食或者夾埋飯一齊食,都係咁正!推介!

前菜就揀左:椒麻皮蛋

主菜:酸菜魚