朋友唸起想食小籠包,一直冇試過樂天王朝,今次就決定去銅鑼灣店試吓佢哋一入門口左邊隔住玻璃就見到師傅喺度好專心咁包小籠包,乾淨企理,未食已經好放心😍有別一般嘅上海菜館,佢哋嘅裝修宮廷得嚟好Modern,而且入面地方好大,空間感好強,坐得好舒服👍🏻餐前小食- 青瓜木耳~ 爽脆而且酸度啱啱好,開胃好味主食- 原味小籠包~ 平日食小籠包,通常一籠四件,見到呢度一籠六件,我同朋友都好開心,小籠包皮薄但唔容易爛,而且多汁鮮味,真係食多幾隻都唔嫌多😂- 三鮮鮮肉水餃~ 細細粒但好多餡- 雪菜鹹肉炒年糕~ 年糕夠煙韌,雪菜鹹肉配冇味嘅年糕,味道啱啱好- 薺菜黃魚春卷~好少食到呢種味道嘅春卷,個人覺得比一般春卷更惹味總括嚟講,喺銅鑼灣咁方便嘅地方,仲要坐得舒服,食物有水準,價錢又合理,將來一定會再嚟

餐前小食
- 青瓜木耳
~ 爽脆而且酸度啱啱好,開胃好味

主食
- 原味小籠包

- 三鮮鮮肉水餃
~ 細細粒但好多餡

- 雪菜鹹肉炒年糕
~ 年糕夠煙韌,雪菜鹹肉配冇味嘅年糕,味道啱啱好

- 薺菜黃魚春卷
~好少食到呢種味道嘅春卷,個人覺得比一般春卷更惹味