2023-03-09 40 views
今日早左少少放工,係附近揾間cafe 同朋友傾下計。見到呢間新開cafe,行黑白簡約設計,高櫈又幾好坐,好岩同朋友談下心。今日吾係好肚餓,想食得light d, 叫左個main 同個salad share 食。煙三文魚牛油果沙律🥗煙三文魚整成朵玫瑰花咁,賣相已經好靚🌹有三朵花😋牛油果同沙律菜好新鮮,加埋沙律醋汁,酸酸地好開胃。宮保雞丁扁意粉呢個fusion 菜估吾到又幾夾喎😆估吾到宮保雞丁配意粉係咁得!個source 好creamy, 辣辣地,配料都好豐富,有好多辣椒乾,腰果,雞丁,面頭仲有好多辣椒絲裝飾,好睇又好食😋最後叫左個是日甜品,係blueberry cheesecake 。呢款cheesecake 比較light d, 入面仲有好多藍莓,感覺比較健康清新d,好食!當然吾少得叫番杯flat white 配甜品🤤呢間cafe 有兩種咖啡豆,fruity or nutty , 我揀左fruity , 好有花香味,拉花都拉好靚,好滿足的一餐😄
煙三文魚牛油果沙律🥗

宮保雞丁扁意粉