2024-08-05 159 views
係尖沙咀街頭一間好細嘅舖,但估唔到有一間好高質嘅cafe😍試咗一杯latte,可以揀nutty/fruity嘅咖啡豆,我就揀咗nutty。估唔到個拉花超靚超有心機💖 咖啡都好有堅果香🌟另外叫咗杯orange tonic espresso, 個樣一樣好靚😍 係夏天飲好清涼!最後有食到bagel,可以自選2個配菜,揀咗煙鴨胸+炒蛋。炒蛋都好滑,另外鴨胸好香,加上佢嘅seasoning好好😋 不過個人覺得咖啡個wow factor大啲,食物就正常啦😆
係尖沙咀街頭一間好細嘅舖,但估唔到有一間好高質嘅cafe😍

今日行去The One 經過呢間黑白風嘅cafe見到主打咖啡同朱古力仲有啲甜品都幾吸引就試試佢雖然店舖唔係話好大,主要都係2人位野飲都有好多選擇咖啡原來係做緊SOE,有得揀nutty/fruity我地揀咗nutty(Brazil)嘅latte 濃度適中,唔會淡、亦都唔會苦有杏仁榛子味同埋拉花都好靚!野食揀咗檸檬蜜糖croffle share食等緊嘅途中已經聞到勁香嘅牛角包味份量都算大 2個人食都夠🤰🏻呢個啱哂我中意酸甜口味嘅人 店員都好nice 見到仲有個homemade嘅menu下次再留肚嚟試🤰🏻
今日行去The One 經過呢間黑白風嘅cafe
見到主打咖啡同朱古力
仲有啲甜品都幾吸引就試試佢
雖然店舖唔係話好大,主要都係2人位

野飲都有好多選擇
咖啡原來係做緊SOE,有得揀nutty/fruity
我地揀咗nutty(Brazil)嘅latte
濃度適中,唔會淡、亦都唔會苦
有杏仁榛子味
同埋拉花都好靚!

野食揀咗檸檬蜜糖croffle share食
等緊嘅途中已經聞到勁香嘅牛角包味
份量都算大 2個人食都夠🤰🏻
呢個啱哂我中意酸甜口味嘅人

店員都好nice
見到仲有個homemade嘅menu
下次再留肚嚟試🤰🏻
2024-01-11
$180 (Tea)
2023-08-07 625 views
尖沙咀宜家開左好多CAFE發現呢間CAFE都不錯環境黑白為主食物選擇唔算話好多不過都有意粉或者包揀☺️☺️☺️🖤宮保雞丁扁意粉🐔🍝一睇就俾呢個配搭吸引左估唔到中式嘅宮保雞丁同西式嘅意粉會咁夾味道好香好濃,有少少辣幾惹味雞肉都幾滑,仲有腰果粒添推介大家要試下🤤🤤🤤🖤煙三文魚牛油果醬 &蘑菇炒滑蛋酸種吐司🍞酸種吐司做到個邊脆脆,入面鬆軟牛油果醬份量都好多,配埋煙三文魚當然好夾炒滑蛋都幾滑,仲好大份都不錯不錯😚😚😚🖤是日蛋糕🍊🍰柑橘芝士蛋糕有少少柑橘喺蛋糕入面唔算好甜,都ok😛😛😛🖤Single Origins Chocolate-Peru 75%🍫有三款嘅朱古力可以揀我揀左來自秘魯,口感幾細滑朱古力味都幾香濃😋😋😋🖤Dirty-Ethiopia☕️細細杯嘅DIRTY都做得不錯😉😉😉
尖沙咀宜家開左好多CAFE
發現呢間CAFE都不錯
環境黑白為主
食物選擇唔算話好多
不過都有意粉或者包揀☺️☺️☺️

🖤宮保雞丁扁意粉🐔🍝
一睇就俾呢個配搭吸引左
估唔到中式嘅宮保雞丁同西式嘅意粉會咁夾
味道好香好濃,有少少辣幾惹味
雞肉都幾滑,仲有腰果粒添
推介大家要試下🤤🤤🤤

🖤煙三文魚牛油果醬 &蘑菇炒滑蛋酸種吐司🍞
酸種吐司做到個邊脆脆,入面鬆軟
牛油果醬份量都好多,配埋煙三文魚當然好夾
炒滑蛋都幾滑,仲好大份
都不錯不錯😚😚😚

🖤是日蛋糕🍊🍰
柑橘芝士蛋糕
有少少柑橘喺蛋糕入面
唔算好甜,都ok😛😛😛

有三款嘅朱古力可以揀
我揀左來自秘魯,口感幾細滑
朱古力味都幾香濃😋😋😋

🖤Dirty-Ethiopia☕️
細細杯嘅DIRTY都做得不錯😉😉😉
  • 宮保雞丁扁意粉
‼️ 一間很舒服、簡簡單單的cafe ‼️•① [ 宮 保 雞 丁 意 粉 // 軟 殼 蟹 蟹 肉 忌 廉 意 粉 ]|首先大讚佢地嘅份量好多ヾ(๑⃙⃘´ꇴ`๑⃙⃘)ノ「 宮 保 雞 丁 意 粉 」係係其他餐廳少食到的配搭,有少少微辣。味道有少少酸酸地嘅laksa 味~「 軟 殼 蟹 蟹 肉 忌 廉 意 粉 」一路食一路啖啖蟹肉 ♡(๑♡ᴗ♡๑)大大舊軟殼蟹好juicy 🦀|𓋪8/10·② [ Piccolo // Strawberry Lychee Green Tea ]|大讚它的 「 Strawberry Lychee Green Tea 」。本身以為是平平凡凡,點知飲落去係好fresh同埋個味道係的確有驚喜~𓋪8.5/10•Triangle Coffee (Tsim Sha Tsui)Shop A2, G/F, Granville House, Granville Road, Tsim Sha Tsui

‼️ 一間很舒服、簡簡單單的cafe ‼️

|首先大讚佢地嘅份量好多ヾ(๑⃙⃘´ꇴ`๑⃙⃘)ノ
味道有少少酸酸地嘅laksa 味~
大大舊軟殼蟹好juicy 🦀|
𓋪8/10

𓋪8.5/10

2023-06-06 285 views
第一次嚟嘅時候淨係飲咗咖啡已經覺得好正所以今次專登過嚟食午餐咁啱仲要有set lunch 本身已經包一杯咖啡不過我升級左Espresso Tonic超好飲然後沙律亦都份量好足夠
第一次嚟嘅時候淨係飲咗咖啡已經覺得好正
所以今次專登過嚟食午餐
咁啱仲要有set lunch
本身已經包一杯咖啡
不過我升級左Espresso Tonic
超好飲
然後沙律亦都份量好足夠
2023-06-01 265 views
尖沙咀最近開左間cafe —「Triangle Coffee」,小店主打特色咖啡、三文治、意粉、小食、甜品等🤩🤩店面不大,裝潢以黑白色為主🖤~坐得都幾舒服👍🏻👍🏻🥪芝士吉列豬扒三文治 $78✨份量十足!竹炭法包口感外脆內軟😋😋內餡有吉列豬扒、車打芝士、自家製蜜糖芥末醬、沙律菜等,整體好豐富!!吉列豬扒炸得酥脆、啖啖肉🐷~配芝士同蜜糖芥末醬食好開胃❤️❤️🍰是日精選蛋糕 $58✨是日蛋糕係蘋果巴斯克芝士蛋糕🍎~~蛋糕濕潤綿密,中間夾住酸酸甜甜的蘋果肉!仲食到啖啖芝士香👍🏻👍🏻☕️Latte $42✨可以揀要fruity或nutty的咖啡豆,我就揀左要fruity~~咖啡香醇濃郁、唔苦澀,並帶點果香!面層仲有個靚靚拉花,好吸引😍😍
店面不大,裝潢以黑白色為主🖤~坐得都幾舒服👍🏻👍🏻

🥪芝士吉列豬扒三文治 $78✨
份量十足!竹炭法包口感外脆內軟😋😋

🍰是日精選蛋糕 $58✨
是日蛋糕係蘋果巴斯克芝士蛋糕🍎~~

☕️Latte $42✨
店內走黑白簡約風格🖤🤍星期一至五lunch set 套餐配一杯 $42或以下飲品🥑牛油果醬煙三文魚三文治 $98同想像中嘅三文治好唔同🥪呢個三文治用黑竹炭越南包,外皮脆脆厚實,要用力切開,中間夾住超大量嘅牛油果醬🍐好多塊煙三文魚🤩同大量沙律菜🌱 份量十足嘅一個三文治😝☕️Cappuccino $42咖啡豆口味可以fruity/nutty,我揀咗Nutty 口味Ethiopia豆~咖啡味香濃唔錯~🧀Matcha Burnt Cheese Cake $58表面個抹茶醬自帶流心感覺🍵擺碟簡約風格又靚有feel,蛋糕抹茶味濃郁,食完唔覺得好膩,可能要再擺耐啲先有融化效果~
店內走黑白簡約風格🖤🤍

Type of Meal
Lunch
Cappuccino
Matcha  Burnt  Cheese  Cake
位於尖沙咀的ᴛʀɪᴀɴɢʟᴇ ᴄᴏғғᴇᴇᴄᴀғᴇ面積不大 勝在地點方便店員亦友善給力❥ 軟殼蟹蟹肉忌廉扁意粉 $𝟷𝟻𝟾🝮 ʜᴏᴛ ʟᴀᴛᴛᴇʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ包$𝟺𝟸飲品一杯意粉味道唔錯 配料和汁很足夠軟殼蟹sɪᴢᴇ算大 中間幾厚肉 好味❥ 南乳炸雞翼 $𝟽𝟾這個價錢有𝟼大隻 幾佛心只是略嫌油膩感有點重❥ ʟᴇᴍᴏɴ ᴍᴀᴅᴇʟᴇɪɴᴇ $𝟹𝟼是日甜點 款式不是我最心儀的一款吃東西也真的要靠點運氣啊檸檬味道幾清新 輕盈類的甜食❤︎︎❥ ᴅɪʀᴛʏ $𝟺𝟺不錯
位於尖沙咀的ᴛʀɪᴀɴɢʟᴇ ᴄᴏғғᴇᴇ

吃東西也真的要靠點運氣啊
檸檬味道幾清新 輕盈類的甜食❤︎︎

❥ ᴅɪʀᴛʏ $𝟺𝟺
不錯

♬♬如果你正在尋找一個舒適、安靜的地方,喝杯咖啡,享用美食,這間𝓬𝓪𝓯𝓮可能是你的不二之選。儘管座位有限,但這家咖啡店總是坐滿客人,而且咖啡香氣瀰漫著整個空間,讓人感覺溫馨而舒適♡´・ᴗ・`♡~𝓛𝓾𝓷𝓬𝓱 𝓼𝓮𝓽~♠︎芝士吉列豬扒三文治 ($𝟗𝟖): 𝟒/𝟓♠︎宮保雞丁扁意粉 ($𝟏𝟐𝟖): 𝟒.𝟔/𝟓~𝓢𝓮𝓽-𝓓𝓻𝓲𝓷𝓴𝓼~♠︎𝓛𝓪𝓽𝓽𝓮 - 𝓑𝓻𝓪𝔃𝓲𝓵 𝓝𝓾𝓽𝓽𝔂♠︎𝓢𝓽𝓻𝓪𝔀𝓫𝓮𝓻𝓻𝔂 𝓛𝔂𝓬𝓱𝓮𝓮 𝓖𝓻𝓮𝓮𝓷 𝓣𝓮𝓪~𝓢𝓷𝓪𝓬𝓴𝓼~♠︎南乳炸雞翼(𝟔隻) ($𝟕𝟖): 𝟒/𝟓午餐套餐價格合理( ˊᵕˋ )♡.°⑅特別欣賞他們的扁意粉炒得恰到好處,雞肉和意粉的口感都不錯(*´σЗ`)σ雞肉十分鮮香入味,辣度剛好,吃時嘴裡還會留下一點麻感🌶️還配上芝士粉和腰果,更增添了些豐富的風味💛芝士吉列豬扒炸至金黃酥脆,脆皮不會太厚,不會掩蓋肉質的口感。( ˘ ³˘)❤竹炭麵包鬆軟蓬鬆,加上芝士和生菜🥬和特條沙拉醬整體好夾,三文治充滿豐富的口感和香氣♥︎♥︎不像其他咖啡店通常供應的水牛雞翼或蜜糖雞翼,這家店的炸雞翼是用南乳調味,味道獨特而美味(〇´∪`●ゞ)十分皮脆肉嫩,咸味和鮮味都平衡得宜~最後,跟餐的𝓵

~𝓛𝓾𝓷𝓬𝓱 𝓼𝓮𝓽~
♠︎芝士吉列豬扒三文治 ($𝟗𝟖): 𝟒/𝟓
♠︎宮保雞丁扁意粉 ($𝟏𝟐𝟖): 𝟒.𝟔/𝟓

~𝓢𝓮𝓽-𝓓𝓻𝓲𝓷𝓴𝓼~
♠︎𝓛𝓪𝓽𝓽𝓮 - 𝓑𝓻𝓪𝔃𝓲𝓵 𝓝𝓾𝓽𝓽𝔂
♠︎𝓢𝓽𝓻𝓪𝔀𝓫𝓮𝓻𝓻𝔂 𝓛𝔂𝓬𝓱𝓮𝓮 𝓖𝓻𝓮𝓮𝓷 𝓣𝓮𝓪

~𝓢𝓷𝓪𝓬𝓴𝓼~
♠︎南乳炸雞翼(𝟔隻) ($𝟕𝟖): 𝟒/𝟓

午餐套餐價格合理( ˊᵕˋ )♡.°⑅
雞肉十分鮮香入味,辣度剛好,吃時嘴裡還會留下一點麻感🌶️
還配上芝士粉和腰果,更增添了些豐富的風味💛

竹炭麵包鬆軟蓬鬆,加上芝士和生菜🥬和特條沙拉醬
整體好夾,三文治充滿豐富的口感和香氣♥︎♥︎

十分皮脆肉嫩,咸味和鮮味都平衡得宜~

最後,跟餐的𝓵𝓪𝓽𝓽𝓮~很有風味(*´・v・)
咖啡師在𝓵𝓪𝓽𝓽𝓮的可愛草泥馬拉花,讓人愛不釋手,不捨得飲呢🥹

總的來說,這家小咖啡店提供的美食和咖啡價格實惠,環境舒適,員工友好,十分適合在空閒時間,坐一坐放空一下῍̩̞(∗ɞ⌄ɞ∗)◞

📍 𝓣𝓻𝓲𝓪𝓷𝓰𝓵𝓮 𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓

#eatwithkeikei #TriangleCoffee
#sweetiedaily_tst #hkcafe

• 宮保雞丁扁意粉
同老公係尖沙咀行街街發現有間幾時尚新開Cafe☕️黑白為主,咖啡店雖然好細約10個座位,但都坐得幾舒服👍南乳炸雞翼 $78雞翼有6隻🐔送上枱有驚喜🤩每隻都脹卜卜,外皮好香脆,肉質好juicy,好香南乳味道夠哂惹味👍軟殼蟹蟹肉忌廉扁意粉 好大隻軟殼蟹口感好鬆脆,滿滿蟹籽,意粉軟硬度剛剛好,每條意粉都滿滿忌廉😋味道唔錯👍牛油果醬煙三文魚三文治 份量十足,勁多牛油果醬🥑好多煙三文魚🥙一咬爆醬🤣用竹炭法包做三文治🥖外脆內鬆化Mocha Peru 50% 拉花好精細☕️味道夠香濃飲得出係靚咖啡豆🍫朱古力豆士多啤梨荔枝綠茶 茘枝味都幾出整體食物唔錯,雖然食物選擇唔多,但質素幾高👍👍推薦

南乳炸雞翼 $78

軟殼蟹蟹肉忌廉扁意粉

Mocha Peru 50%
拉花好精細☕️味道夠香濃
飲得出係靚咖啡豆🍫朱古力豆

士多啤梨荔枝綠茶
茘枝味都幾出

整體食物唔錯,雖然食物選擇唔多,但質素幾高👍👍推薦

2023-05-14
  • 軟殼蟹蟹肉忌廉扁意粉
  • 牛油果醬煙三文魚三文治
  • Mocha Peru 50%
鍾意飲咖啡嘅你唔好錯過呢間小店❤️店主煮咖啡好專業💕平日lunch set會包埋飲品😍我點咗兩份午餐,要咗latte☕️咖啡仲有分水果香/堅果香😚拉花超靚🦄先食咗個小食🥐牛角酥($24)烘得熱辣辣,皮脆內軟,食落密度比較高勝在唔油膩😎飽腹感強‼️牛油果煙三文魚沙律$88牛油果好新鮮軟滑🤩配煙三文魚好夾❤️沙律菜用咗油醋汁~清新唔膩☺️宮保雞丁扁意粉 $128怕辣嘅我竟然點咗呢一款😂因為覺得真係好特別🤓出邊好少見到中式同意式嘅fusion菜🍝係惹味嗰種辣🌶️可接受程度之內🤘🏻成碟食晒都唔會好膩😎雞肉整得好香又唔乾👍🏻是日蛋糕係藍莓芝士蛋糕 $58解辣一流😂btw蛋糕整得好好味‼️唔會好甜,藍莓味重芝士味都好突出,配埋鹹香嘅餅底好夾😍值得推薦~

我點咗兩份午餐,要咗latte☕️
咖啡仲有分水果香/堅果香😚拉花超靚🦄

先食咗個小食🥐牛角酥($24)
烘得熱辣辣,皮脆內軟,食落密度比較高
勝在唔油膩😎飽腹感強‼️

牛油果煙三文魚沙律$88
牛油果好新鮮軟滑🤩配煙三文魚好夾❤️
沙律菜用咗油醋汁~清新唔膩☺️

宮保雞丁扁意粉 $128

是日蛋糕係藍莓芝士蛋糕 $58
尖沙咀鬧市中 留一天與你喘息🐨見到一個好舒適的cafe忘掉工作的煩惱入去吃個輕鬆午餐餐點和咖啡也相當不錯~.🔸煙三文魚牛油果沙律 $88 (lunch set)包一杯$42以下的飲品 我揀了Flat White 可選Fruity / Nutty ~煙三文魚擺到好美 就像🌹 心情馬上大好再配超級食物~原個牛油果🥑和沙律菜健康又好吃Flat White我選了Nutty奶味和堅果味相輔相成~ 飲完精神為之一震.🔸煙三文魚蛋沙律牛角酥 $48最近好想吃牛角包 點了一份來吃想不到是如此大個🤣 差點吃不完煙三文魚 爆多的蛋沙律 再夾了生菜牛角酥的脆脆口感 ~ 好滿足.📍Triangle Coffee📌尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地下A2號舖
尖沙咀鬧市中 留一天與你喘息🐨
見到一個好舒適的cafe
忘掉工作的煩惱入去吃個輕鬆午餐
餐點和咖啡也相當不錯~
🔸煙三文魚牛油果沙律 $88 (lunch set)
包一杯$42以下的飲品
煙三文魚 爆多的蛋沙律 再夾了生菜
牛角酥的脆脆口感 ~ 好滿足
📍Triangle Coffee
📌尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地下A2號舖
🌸尖沙咀小店coffee shop有好多選擇,今日小編就黎到加連威老道個邊發挖下,就入左舖面幾特別嘅Triangle Coffee,聽講佢地d朱古力好好飲🥳-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🥪牛油果醬煙三文魚三文治 $98分量比小編預期大份好多🤩三文治包外脆內軟,食落格格聲👍🏻而且好多牛油果同煙三文魚,唔會成口包🙆🏻‍♀️-🍝軟殼蟹蟹肉忌廉扁意粉 $158忌廉意粉調味岩岩好,醬汁好掛汁令到意粉好滑👍🏻-☕️Single Origins Chocolate Peru 75% 呢間嘅朱古力有分fruity同nutty,小編最後揀左nutty,飲落有好重朱古力味,推薦❗️-📍 Triangle Coffee 尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地下A2號舖-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit: 🩶-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相
🌸

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🥪牛油果醬煙三文魚三文治 $98

🍝軟殼蟹蟹肉忌廉扁意粉 $158
忌廉意粉調味岩岩好,醬汁好掛汁令到意粉好滑👍🏻

📍 Triangle Coffee
尖沙咀加連威老道41C號嘉威大廈地下A2號舖

環境:🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

Revisit: 🩶
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #尖沙咀cafe #trianglecoffee #牛油果
2023-05-05 63 views
出開尖沙咀,又多間可以坐低飲杯咖啡嘅好地方🥰距離地鐵站5-7分鐘路程的Triangle Coffee☕️裝修好型格,好有格調😎雖然鋪頭面積唔算好大,但都坐得舒服👍🏼門口位打卡都好靚🤭🤭平日一至五,12:00-15:00有lunch menu,包一杯$42或以下嘅飲品,真係好抵💗今日同朋友一人叫左一個set分別叫左個牛油果煙三文魚沙律🥗同埋軟殼蟹忌廉扁意粉🍝份量好足夠👍🏼擺盤都好靚食物味道方面都好出色🥰飲品就叫左杯latte同埋朱古力💗咖啡可以揀fruity or nutty朱古力亦都有三種選擇,我就揀左Peru 50%,好濃郁嘅朱古力味😋正!最後仲叫左個甜品,每日都唔同,要問店員😝今日係檸檬士多啤梨芝士蛋糕,味道好清新唔會好甜👍🏼而且仲係自家製嘅💯以後出開尖沙咀可以多個好地方食野了🥰
出開尖沙咀,又多間可以坐低飲杯咖啡嘅好地方🥰

裝修好型格,好有格調😎
雖然鋪頭面積唔算好大,但都坐得舒服👍🏼

門口位打卡都好靚🤭🤭

飲品就叫左杯latte同埋朱古力💗
咖啡可以揀fruity or nutty

以後出開尖沙咀可以多個好地方食野了🥰
2023-05-04
$150 (Lunch)
2023-05-05 46 views
做嘢做到攰 想遠離繁囂 寧靜一下 呢間Cafe感覺好清幽 令你暫時忘記塵世間嘅煩惱😂==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌Lunch Set 🍴🥗煙三文魚牛油果沙律 賣相好靚好別緻❤️呢個配搭健康又靚又好食🙌🏻🍫Peru Palo Blanco 75% 呢度嘅招牌朱古力梗係要試吓佢 來自秘魯既可可 有茉莉花🌸蜜桃🍑同埋Nuts🌰味道 複雜得來易入口👏🏻非常有層次 好好飲👍🏻推介大家飲🍹🍰Daily Cake 係士多啤梨芝士蛋糕🍓去cafe食返件蛋糕是常識吧😍清新而不膩 帶有淡淡柚子清新香味🍋係令人會掛住嘅cheesecake😄
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
Lunch Set 🍴