2022-12-27 84 views
我住左將軍澳區差唔多五年,但今日係我第一次行入去坑口村🤣,Fika係唯一既一間意大利餐廳。入面環境唔算大,但大部分顧客同職員或者主廚都有講有笑,充滿溫暖。- 是日餐湯黑松露湯質感比較濃稠,味道唔錯。- 牛油果蟹肉脆餅賣相真係麻麻,但蟹肉好足,加上紅椒、三文魚籽同牛油果,口感豐富令人真係會食唔停口,可惜得兩件😢- 日本珍珠意式香草醬意大利飯珍珠帶子好细粒,肉質爽口彈牙,香草醬好清新,口感唔會話太濕潤,最緊要係意大利飯煮得啱啱好👍🏻- 卡邦尼意粉餐廳用左扁意粉,軟硬程度適中。有別一般餐廳既卡邦尼意粉,Fika同時用上豬頰肉同埋豬腩😍,豬腩更加係自己醃製,肉味濃郁,再加上日本蛋同芝士碎,味道更加豐富。原來坑口村有間咁出色既意大利餐廳。就算地理位置唔太方便,我都會再光顧。

- 是日餐湯
黑松露湯質感比較濃稠,味道唔錯。

- 牛油果蟹肉脆餅
牛油果蟹肉脆餅

- 日本珍珠意式香草醬意大利飯
日本珍珠意式香草醬意大利飯

- 卡邦尼意粉
卡邦尼意粉

2022-12-19
$200 (Dinner)
牛油果蟹肉脆餅
日本珍珠意式香草醬意大利飯