2023-03-23 79 views
最近發現屋企附近開左間新餐廳,見近近地今晚就同屋企人去試下~坐低之後,店員就介紹餐牌有咩signature菜式,最後我地叫左幾樣個餐湯、Parmaham salad、carbonara pasta、Pizza。甘荀栗子忌廉湯🍵一黎到期待滿滿,因為我超鐘意口感綿滑濃郁嘅湯~果然色澤金黃又濃郁。甘筍既香甜配合栗子帶出一浸濃郁既堅果味道,而且佢地blend到個湯好幼滑細緻,令成餐飯有一個好好既開端🤗巴馬火腿無花果沙律🥗滿滿既咸香巴馬火腿 配 香甜無花果 再配 新鮮沙律菜 開胃前菜之選👍🏻意式辣肉腸pizza呢道pizza係店員偷偷話我知既隱藏菜式,黎緊佢哋就會新出~ pizza熱辣辣黎到,啲芝士同辣肉腸油份融埋一齊…好吸引😍睇落去批底厚度中等,食落質感煙韌,鋪埋好多既芝士同辣肉腸,唔錯唔錯😊最緊要係即叫即整!!食得出係心機之作。Fika自家製雙重煙腩卡邦尼意粉🍝煙腩係用左豬面頰肉+豬腩肉,口感豐富,充滿油香…加上用左日本可生食用雞蛋、刨出嚟嘅芝士,鹹鹹香香,係我最愛嘅意粉!雖然餐廳比較偏僻,不過嘢食好味都值得一試👍🏻餐廳主打做街坊生意,有幾枱仲專登揸車嚟食Tim👍🏻👏🏻

甘荀栗子忌廉湯🍵

巴馬火腿無花果沙律🥗