2024-10-12 260 views
將軍澳坑口村原來都幾多人住,村口附近有好幾間餐廳食肆,Pizza、泰菜及西餐均有,今次來到這間可攜帶寵物入內進食的餐廳幫襯,雖然自己沒有養寵物,不過見到隔離檯有狗狗陪食都幾得意。此店似乎是家庭式經營,白色外牆掛了幾幅手繪彩畫,配合簡約的木系餐桌,感覺好悠閒,點了幾款輕食,跟朋友聊聊天也挺不錯。牛油果蟹肉脆餅 $88滿滿的蟹肉混合了牛油果與沙律醬,加上幾粒三文魚子做點綴,賣相不錯,口感層次豐富,多士亦夠香脆。Fika卡邦尼意粉 $168卡邦尼意粉上放了一隻半熟蛋,將蛋汁混進醬汁及芝士當中,連同少許煙肉、腩肉和蘑菇粒一起搞拌,意粉好掛汁,入口有微微咸香,麵條煮得偏向彈牙爽口,不會過腍。蜜糖芥末雞翼 $68雞翼有5隻之多,呢個價錢算抵食。蜜糖味較淡,反而芥末味好濃,但又不會攻鼻嗆口,水準OK。

牛油果蟹肉脆餅 $88

Fika卡邦尼意粉 $168