2023-04-21 160 views
📍 新明館 (坪洲)坪洲永安橫街3號地舖 ic平日嚟離島真係寧舍清靜,可以慢慢行慢慢揀,俾我揀到呢間外表平實、但入面裝修充滿日本氣氛既餐廳🇯🇵🇯🇵👉 雄火龍之血💰 48😋😋😋😋.5/5勁真材實料🤤🤤🤤面頭仲唧滿cream,入面係紅火龍果加士多啤梨,仲有勁多火龍果肉😆😆,打卡都一流✨✨✨👉 明太子蛋卷💰48😋😋😋😋.5/5我對明太子真係無法抗拒,好味呀,明太子咸香配滑滑蛋卷,推介呀👉 燒冬菇,燒翠玉瓜💰$18,💰$17😋😋😋😋.3/5燒冬菇多汁,本身的冬菇品質不錯,脆口的🤤。翠玉瓜都好juicy👉熔岩魷魚 💰$48🤤🤤🤤🤤.5/5麻辣汁好惹味,又唔會太辣,魷魚外層酥脆魷魚肉爽口彈😆😆😆🤤👉鹽燒雞胸軟骨串 💰$28🤤🤤🤤🤤.2/5燒嘅軟骨串口感爽脆,加埋檸檬汁更好食😋👉名吉屋風雙雞丼茶漬飯💰$85🤤🤤🤤🤤.5/5雙雞係炸雞同燒雞,雞肉鮮甜嫰滑,兩種食法;丼飯雞肉脆滑惹味,係日本米😋😋😋就咁原汁原味食,配上燒汁已經好好食。另一種食法倒入濃湯🍲浸泡,又係另一種風味😝😝😝👉 免治雞軟骨肉棒配月見汁/燒鰻魚💰$38🤤🤤🤤🤤.4/5免治雞肉串身,加埋香滑嘅生蛋黃更上一層樓。咬落去面層都有小小脆口感,
📍 新明館 (坪洲)
坪洲永安橫街3號地舖 ic

👉 雄火龍之血
💰 48
😋😋😋😋.5/5

👉 明太子蛋卷
💰48
😋😋😋😋.5/5

👉 燒冬菇,燒翠玉瓜
💰$18,💰$17
😋😋😋😋.3/5

👉熔岩魷魚
💰$48
🤤🤤🤤🤤.5/5
麻辣汁好惹味,又唔會太辣,魷魚外層酥脆魷魚肉爽口彈😆😆😆🤤

👉鹽燒雞胸軟骨串
💰$28
🤤🤤🤤🤤.2/5
燒嘅軟骨串口感爽脆,加埋檸檬汁更好食😋

👉名吉屋風雙雞丼茶漬飯
💰$85
🤤🤤🤤🤤.5/5

👉 免治雞軟骨肉棒配月見汁/燒鰻魚
💰$38
🤤🤤🤤🤤.4/5
免治雞肉串身,加埋香滑嘅生蛋黃更上一層樓。咬落去面層都有小小脆口感,又脆又有雞鮮味
咬落去面層係有燒焦嘅味道,繼而有魚汁咇出嚟,好香口😗😗😗

回頭: yesYesyes!!每樣食物都即叫即燒🤤🤤🤤樣樣都好味,絕對係值得一食😚😚😚😚
#kermit食在坪洲