2024-06-25
我自己平時唔會點寫評論,而且我都係做餐飲,知依家咩時勢,但今次認真唔寫唔得。事情係,黎過銅鑼灣牛奶冰室幾次,都唔錯既,但今次黎,完全唔得,首先,我自己落錯單,落左沙嗲牛肉伊麵,但我自己麵冇留意到,到出餐到檯至知,即時同職員反映我唔食牛,我應該係落一口豚伊麵,職員話我係落沙嗲牛肉伊麵,我一查手機,真係自己落錯,咁我即時同同一個職員講,幫我倒左佢,我錢照比,我會再落過一口豚伊麵,職員冇講咩,即時收返個麵走,由於我係座到最近出餐位哥邊,所以我完全聽到職員問有冇沙嗲牛肉伊面單,我做呢行,知咁問就知咩事,咁我麵冇理佢啦,但等多陣,我個一口豚伊麵到檯,一落檯都覺得有小小問題,似係拎走左拎沙嗲牛肉就算,但唔明顯,我照食,但食落去,個湯得40-50度左右,幾淡後,一食個一口豚,凍既!咁唔食肉啦,食多兩淡,有牛肉!,重要冇咩色水,似水洗過,叫我點食,當下就完全冇食,埋單走人。今次只能夠當自己比錢買教訓。
今次只能夠當自己比錢買教訓。