2023-10-24 13 views
今日亞女放早,就同佢出去荃灣行吓街,熱死辣辣,唯有都係行商場,行完玩完就去食晚餐啦!不過而家普遍啲商場食肆好似個個商場都一樣咁,無咩好食,最後,就行咗去福來邨後面,見到一間裝修幾特別嘅舖頭,原來係食泰國菜,見價錢又唔貴,就入去試吓。餐廳有兩層,而我就揀咗樓下坐吧枱,啲燈光同裝修都好有格調,好有工業風感覺😍,餐廳空間寬敞,唔會覺得好迫。我哋叫咗個咖喱軟殼蟹、金磚蒜茸包、串燒、加兩杯飲品,加埋一都唔使$400,CP值又幾高喎。食嘢緊係相機食先架啦!攪笑,我放啲相上社交平台打卡,有個fd 話佢都食過,不過係食午市套餐,話都好抵食,叫我下次一齊食。😂泰玖金磚蒜茸包 $42好靚,打卡一流,好脆,好食😋!泰式串燒(豬/牛/雞各一串)$65每樣一串又幾好,可以咩都試吓,個醬汁幾好食。惹味咖喱炒軟殼蟹 $168軟殼蟹有好多隻,炸得香脆,咖喱適合香港人口味,唔會太辣,配蒜茸包,正!士多啤梨活性乳酸菌屎樂冰 $58嚟到,勁開心,好靚呀!真係有支益力多架!可樂 $22📍店舖資料:泰玖(荃灣) 地址:荃灣曹公坊5號地舖 #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處

泰玖金磚蒜茸包

泰玖金磚蒜茸包 $42
好靚,打卡一流,好脆,好食😋!

泰式串燒(豬/牛/雞各一串)

泰式串燒(豬/牛/雞各一串)$65
每樣一串又幾好,可以咩都試吓,個醬汁幾好食。

惹味咖喱炒軟殼蟹

惹味咖喱炒軟殼蟹 $168

士多啤梨活性乳酸菌屎樂冰

士多啤梨活性乳酸菌屎樂冰 $58
嚟到,勁開心,好靚呀!真係有支益力多架!

可樂 $22

📍店舖資料:泰玖(荃灣)

地址:荃灣曹公坊5號地舖

2023-10-16
$195 (Dinner)
泰玖金磚蒜茸包
泰式串燒(豬/牛/雞各一串)
惹味咖喱炒軟殼蟹
士多啤梨活性乳酸菌屎樂冰