2018-08-20
行過見到呢間店既裝修好型格,望落去有啲神秘感,唔係好知食咩既餐廳,如果真係要估會比較似食西餐?點知一睇餐牌,原來係食韓燒!真係估你唔到喎!成個感覺好乾淨俐落、時髦既感覺都有少少保護私隱既感覺,空間大又有塊屏遮住隔離枱,好岩情侶佢有牛肉拼盤SET,比較抵食,不過因為冇我同友人想食既野,所以就散叫呢到係冇前菜提供,得醬汁大帶子(2隻) $58價錢合理,帶子果然大隻,食落好彈牙而且都幾新鮮同清甜生蠔(3隻) $58都幾大隻同埋好飽滿,就算燒完都仲有肉汁,由於係生食都得,所以就冇燒咁耐,一入口肉汁係口中濺開,而且鮮甜!推介點呢個韓式梨汁牛五花 $115覺得幾特別所以想試下,每塊都好薄而且都會醃到梨汁係上面,但燒既時候一定要有技巧,如果唔係好易痴住個網啲肉就會爛哂,經我同友人多番嘗試後,研究到要點燒,就係唔好不停翻佢,等佢燒到面頭既肉都變左8-9成熟之後再翻,就會輕易離網唔痴底,一翻轉見到另一面已經燒得好令仔~~至於味道,有驚喜!食唔出係梨味,不過就有股淡淡既果香同甜甜地咁,唔洗沾醬已經好好食,醃到入哂味,而且佢好薄身,入口好鬆化鹽燒厚切牛舌配青檸醬 $125呢款就唔係醃埋落肉,而係個青
都有少少保護私隱既感覺,空間大又有塊屏遮住隔離枱,好岩情侶
呢到係冇前菜提供,得醬汁
大帶子(2隻) $58
價錢合理,帶子果然大隻,食落好彈牙而且都幾新鮮同清甜
生蠔(3隻) $58
韓式梨汁牛五花 $115
鹽燒厚切牛舌配青檸醬 $125
呢款就唔係醃埋落肉,而係個青檸醬另上,我地就將牛舌燒完之後再沾黎食,同樣地都需要燒既時間控制得好好,否則會燒到好韌,當你燒到岩岩好果陣,牛舌好煙韌且鬆軟,唯一不足係有少少渣咬唔到,配青檸醬就可以減低膩度,不過個人食呢個又覺得點返燒汁惹味啲
秘製護心肉 $98
揀左豬既護心肉,燒佢既技巧係唔好放係爐中間,放係爐既兩邊,因為豬要燒耐啲,燒完仲係會見到肉既面有層油,咬落都仲JUICY,肉質亦焾口
同埋呢間店唔似平時韓燒咁會煙霧迷漫,佢既排煙系統做得好好,亦座得好舒服,價錢黎講我覺得算係適中,美中不足係冇前菜提供,想食泡菜都要比錢嗌,加上好奇怪會愈食愈開胃,其實同友人都未飽,不過都食左$500就冇再ORDER,整體值得去一試,