有冇聽過cafe都有日式燒鳥食😆?Mizu結合cafe同bar於一身,日頭係文青cafe,提供西日料理,而夜晚就會變成日式燒鳥居酒屋,呈現多元化風格。無論想飲啡定飲酒,都可以黎呢度chill下🍻同一般既居酒屋唔同,Mizu既裝修時尚型格,充滿現代感。室外有靚靚打卡位,而室內空間好闊落,每張枱都寬敞舒適,坐係卡位私隱度高,用餐體驗舒服。晚市可散叫或選擇廚師發辦,套餐價位由$288至$688,CP值唔錯✅ 而散叫就比較多選擇,由和食﹑海鮮﹑串燒﹑飯麵至甜品都應有盡有。和食♢ 🐡爐燒雞泡魚干 $78魚干熱辣辣送上,燒過後十分香口!醬汁甜甜地,口感軟腍,幾開胃既一道前菜。♢ 🔥爐燒明太子 $98平時食明太子都係凍食,第一次試熱食~ 明太子口感辛辣,配上紫蘇葉增添特別香氣,滿足哂我呢個紫蘇葉控!♢ 🐓日式鳥立田揚 $88唔好睇呢碟日式炸雞外表平凡,原來係用左三黃雞架!雞肉肉質嫩滑,味道鮮美,炸得香脆可口。仲有日本青椒仔伴碟,新鮮爽脆。🔥串燒♢ 秘製雞肉棒棒 $58Mizu招牌串燒,必試!免治雞肉肉質鬆軟,雞味濃郁,配上蘭王蛋黃同醬汁,令到味道更富層次感,簡直無得彈!店員溫馨提示蛋黃醬可以留返一陣
和食

♢ 🐓日式鳥立田揚 $88
日式鳥立田揚
🔥串燒

♢ 秘製雞肉棒棒 $58
Mizu招牌串燒,必試!免治雞肉肉質鬆軟,雞味濃郁,配上蘭王蛋黃同醬汁,令到味道更富層次感,簡直無得彈!店員溫馨提示蛋黃醬可以留返一陣點飯團食,完全唔會浪費珍貴既蛋黃~
秘製雞肉棒棒
♢ 日本華味鳥手羽先 $42
華味鳥係九州名物,雞翼大大隻,外皮塗上特製醬汁燒得香脆,肉質夠嫩滑,非常唔錯。
日本華味鳥手羽先
♢ 三黃雞腿肉 $48
再次用左三黃雞,雞腿肉啖啖肉好嫩滑,雞皮充滿油香,燒得香脆,極正😋 師傅用心將雞皮捲起雞肉,包入少量香蔥,口感更豐富。另外仲有薑片伴碟,可一解雞皮之油膩。
三黃雞腿肉
♢ 雞柳(鹽味) $48
同雞腿肉相比,雞柳肉質比較扎實。師傅加左鹽同wasabi調味,少少辛辣口感好過癮!
雞柳(鹽味)
♢ 日本九州香草雞腎 $38
雞腎無燒到全熟,所以食落口感更脆口,簡單用黑椒﹑香草調味已經好好食。
日本九州香草雞腎
♢ 紫蘇雞肉串 $48
又係我最愛既紫蘇葉!今次係包住免治雞肉,口感鬆軟,散發濃厚紫蘇香氣,絕配!
紫蘇雞肉串
♢ 安格斯牛小排 $68
牛小排肉質鮮美,充滿肉汁,簡單用黑椒﹑香蔥調味已經好香口。
安格斯牛小排
♢ 純豚五花腩 $48
五花腩層次分明,滿佈油脂,入口有濃烈既焦香味,超正!
純豚五花腩
♢ 日本豆腐燒$38
豆味特別香濃,外層燒得香脆,內裡非常嫩滑,做到外脆內嫩,加埋柴魚絲口感更豐富!
日本豆腐燒
飯類

♢ 🍙燒明太子飯團 $48
飯團燒至金黃色,微微焦香,夠哂脆口!明太子釀係飯團入面,少少辛辣口感好正~ 店員教我地可以試下點岩岩既蛋黃醬,增添風味。然後可以將飯團放入茶湯中,變成茶漬飯,同樣出色!
飲品

♢ 🍺Orion生啤 $68
生啤做緊買二送一優惠,抵飲!有沖繩Orion同惠比壽生啤揀,Orion啤口感柔順,容易入口。
估唔到係cafe食到既串燒質素極高😍 呢餐有驚喜~ 聽講Mizu既午市套論同下午茶都好正,有機會再黎試下🥹
爐燒雞泡魚干
爐燒明太子