2024-01-07
迫唔住要同你哋講,我喺《城寨煲皇》食到啲嘢真係正到爆!首先,佢哋嘅秘制生牛肉真係入口即溶,嫩滑得嚟完全冇腥味,加埋木魚豉油,嗰下嘅鮮味簡直爆煲!另外,珊瑚蚌又係另一大驚喜,實話實說,咁新鮮咁彈牙嘅珊瑚蚌,真係少之又少!咬落去爽口得嚟又飽滿,啲海鮮味道仲喺我口腔盤旋。松板豬嘅肉質真係咁軟腍,肥而不膩,果然係打邊爐時嘅最佳拍檔。當然,唔可以唔提呢個城寨龍鳳翅,富含嘅雞湯味道豐富,戙蚌魚翅湯底,又搭,有種暖胃又養顏嘅經歷。再嚟講講嗰招牌三寶丸,真係一啖三寶,墨魚丸、蝦丸、牛丸,每款都係手打,每一種鮮甜中又帶微微彈性,攞嚟同煲皇嘅湯底一齊煮,呢個味功夫真係冇得頂!最後嗰冰火辣味魷魚,一試愛上!齒頰留香,真正辣中帶冰,一啖一啖都令人忍唔住想再嚟多幾碟。指住我心口講,嚟《城寨煲皇》真係食到開心,又食得健康,無錯!下次我仲會帶埋埋其他麻吉一齊嚟開盅!👍🍲💯