Sky726

2024-06-19 2161 views
🛠️放假約左裝修師傅去旺角睇材料,睇完緊係要嘆返個午餐慰勞下自己😆去左隔離既一間樓上餐廳,之前食過晚餐,覺得環境都唔錯,今次就試埋午餐🔸煙三文魚牛油果田園沙律沙律都好有心思,牛油果同煙三文魚整成花型🌹而且份量都唔少,沙律菜加左黑醋,酸酸地好開胃🔸蕃茄湯蕃茄湯香濃🍅口感creamy,酸酸甜甜飲多碗都唔覺膩🔸美國特級安格斯25天熟成西冷扒伴露絲瑪莉燒汁🥩牛扒經過熟成,所以店員建議揀三成熟,牛扒外層帶焦香,入邊肉質仲保持住粉紅色,牛扒脂肪較少,牛肉味濃有嚼口,側邊配有薯蓉同雜菜🔸香煎比目魚配香草忌廉汁想無咁飽就叫左個魚,比目魚魚肉好厚身,魚皮煎到好香脆,脆卜卜好似食緊薯片咁😆肉質嫩滑,切開裏面有肉汁,啖啖肉超滿足🔸雜莓芝士蛋糕伴香芒汁蛋糕面頭鋪滿雜毒,顏色好豐富,芝士蛋糕帶有香草味,食落唔會覺得好飽滯,而且唔會好甜,配埋新鮮既芒草汁,又係另一番風味😍🔸餐飲最後叫左杯咖啡黎配蛋糕☕️咖啡味偏果香帶微甜,味道都唔錯

🔸煙三文魚牛油果田園沙律

🔸蕃茄湯
蕃茄湯香濃🍅口感creamy,酸酸甜甜飲多碗都唔覺膩

🔸美國特級安格斯25天熟成西冷扒伴露絲瑪莉燒汁

🔸香煎比目魚配香草忌廉汁

🔸雜莓芝士蛋糕伴香芒汁

🔸餐飲
最後叫左杯咖啡黎配蛋糕☕️咖啡味偏果香帶微甜,味道都唔錯

Type of Meal
Lunch