2024-11-08 42 views
話說有一天我同小朋友放學,諗住去飲杯咖啡食個下午茶($78),因為小朋友想食意粉,所以我就order 1杯cold latte ($45)比自己,沒有order tea set (tea set 大概$78),點知小朋友食完意粉,仲想要個cheese cake,咁我就問當值staff, 我話唔好意思,我小朋友仲未飽(我心諗:其實個意粉好細碟又唔平)所以我問可唔可以將我杯cold latte轉返做Tea set, 佢好冇禮貌話唔可以改單,我問多次,冇可能唔得,因為可以補錢,佢再話唔得。一個cheesecake要$54,我在酒店/靚餐廳都食到,環境仲靚,服務又好。我唔明一間小店,仲要做街坊生意都唔say yes, 改一張單再用八達通補一補錢有咩問題??好多餐廳包括茶餐廳都做到啦!跟住我同小朋友好嬲就走咗。永遠唔會再幫襯😠仲有,有時我哋經過都唔見佢開門,一時有開,一時冇開!