2022-01-12 51 views
今日放假同朋友去咗堅尼地城海旁行街,去到晏晝肚餓係海旁附近搵咗一間食日本嘢嘅餐廳食午餐,餐廳除咗有午餐定食之外仲有其他串燒和炸物嘅選擇!餐廳以吧枱為主都可以望到隔住塊玻璃窗,望到入面師傅煮嘢食嘅情況😃👍🏻我哋今次就叫咗一個鰻魚定食再加串燒❤️蒲燒鰻魚定食 168午餐定食都會跟埋漬物、麵豉湯、沙律🥗飲品和甜品,我哋叫咗嘢食之後,就見到師傅燒熱鰻魚!以木盤盛裝住全部嘅食物,簡約得來又有喺日本餐廳嘅感覺😁鰻魚份量都好多,而且啲鰻魚汁撈飯就好好味,米飯都係日本米👍🏻最後個雪糕係雲呢拿雪糕非常香滑🤤🤤除咗鰻魚定食之外我哋仲叫咗雞腎、牛舌、安格斯牛柳、燒鵝肝、炸雞軟骨和冷蕎麥麵。所有食物都係即叫即整的,食物嚟到嘅時候都係熱辣辣,個牛舌好有鹹香味,而且都係厚切牛舌,口感彈牙好食!個燒鵝肝亦都非常大件,而且擺盤都非常精美🤤❤️至於個雞腎口感都好脆口,有食雞軟骨嘅感覺🙆🏻‍♀️冷蕎麥麵佢就會配一隻生鵪鶉蛋和Wasabi😆加埋落去食都非常入味,蕎麥麵嘅口感都非常彈牙👍🏻👍🏻都非常推薦如果喺堅尼地城附近可以去試吓依間日本餐廳,環境非常優美,仲可以望住出面過海一齊食午飯,係好悠閒嘅一日!

蒲燒鰻魚定食 168

個燒鵝肝亦都非常大件,而且擺盤都非常精美🤤❤️
至於個雞腎口感都好脆口,有食雞軟骨嘅感覺🙆🏻‍♀️

$300 (Lunch)
  • 燒鵝肝
  • 鰻魚定食