2017-04-05 208 views
地鐵延至堅尼地城一直都未坐過去,今日相约好友遊地鐵河到此一遊,到達後上地面搵食,一出站前面條街就有幾間食店,憑感覺就選擇了這一間越南菜餐廳望一望已經九成多坐滿人,好好彩還有一張枱,急不及待揀嘢食先大家都肚餓喇,咁多客人以為有排都未有嘢食啦,但好彩效率都唔差喎,無幾耐已經馬拉炒通菜送到好香鑊氣唔錯喎,試吓先,好脆口好濃裂既蝦膏味但唔太咸,幾好食,之後椰青雞焗飯芝士汁配合椰青獨特既味道,汁料唔會太多,太多汁反而會影響飯既軟硬度,配料亦都足,食到落底都有雞肉,食哂D飯當然唔會放過椰青内既椰肉啦,食咗味道濃既飯食番D椰肉清新一吓口感感覺唔錯繼續下一味越式牛肉粒一啖入口,好好食,酸酸甜甜,有D似中式牛柳既味道但味道比佢更加豐富,D汁包住牛肉唔會水汪汪,牛肉幾淋好嫩,而且帶一點根幾有咬口,美中不足係蝦片有部份比D汁浸淋咗唔淋嗰部分好香脆,一啖牛一啖蝦片呢味餸又係好濃郁但好好味,之後飲番杯菠蘿冰潤吓喉酸酸甜甜都幾好飲,食埋D菠蘿幾甜已經好飽好友仲話要食甜品,唯有滿足吓佢叫一份兩份食班蘭椰子燉蛋白,甜品我一向麻麻但都試吓啦,放入口軟綿绵好似食布丁既感覺,隨即又有好香既蛋味而帶點椰香,又幾好味喎,第
望一望已經九成多坐滿人,好好彩還有一張枱,急不及待揀嘢食先
,之後椰青雞焗飯
繼續下一味越式牛肉粒
唔淋嗰部分好香脆,一啖牛一啖蝦片

呢味餸又係好濃郁但好好味,之後飲番杯菠蘿冰潤吓喉
酸酸甜甜都幾好飲,食埋D菠蘿幾甜
已經好飽
好友仲話要食甜品,唯有滿足吓佢叫一份兩份食
班蘭椰子燉蛋白,甜品我一向麻麻
但都試吓啦,放入口軟綿绵好似食布丁既感覺,隨即又有好香既蛋味而帶點椰香,又幾好味喎,第二啖配上草莓汁感覺又唔同咗甜甜地更加好食
呢一餐真係大滿足,過開黎不妨一試
2017-04-01
$200 (Dinner)