最近又又又黎到堅尼地城食野啦,今次同同事成9點先到呢邊,路過見到呢間餐廳環境唔錯,而且9點都未閂,一於入去試下😝‣ Pizza - Italia (regular) ($150)呢款Pizza賣相幾靚,材料主要係白菌、香腸、意大利辣腸、意大利青椒;辣肉腸都幾香口,不過Pizza批底唔係好鬆軟,同時批邊唔會比較脆,屬於中上水平🍕‣ Pizza - Capricciosa (regular) ($150)呢款Pizza賣相同樣唔錯,有一邊係有雞蛋🥚材料主要包括,白菌、火腿、香腸、朝鮮薊菜、雞蛋;同樣Pizza批底我覺得唔夠鬆軟,同時個批邊有d硬,而且Pizza比較濕,整體而言係正常發揮~‣ Spaghetti Carbonara ($138)呢份意粉煮得唔錯都夠煙韌,同時都夠掛汁😙‣ Spaghetti Alle Vongole ($138)意粉火候唔錯,不過比較多水,唔夠掛汁;蜆既份量適中,整體唔會太鹹/太淡,總體而言係普普通通~‣ Bread (free)麵包都鬆軟,配埋黑醋同橄欖油都唔錯~‣ Aperol Spritz ($88)味道就係有酒味既芬達,當然冇芬達咁重加工味道😛‣ Sa

‣ Spaghetti Carbonara ($138)
呢份意粉煮得唔錯都夠煙韌,同時都夠掛汁😙

‣ Bread (free)
麵包都鬆軟,配埋黑醋同橄欖油都唔錯~

‣ Aperol Spritz ($88)
味道就係有酒味既芬達,當然冇芬達咁重加工味道😛

‣ San Miguel Light (Pint) ($70)
‣ Asahi Beer ($50)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳地理位置都OK,距離堅尼地城地鐵站唔係好遠;餐廳裝修幾有意大利既感覺,而且窗邊位置可以從2樓欣賞堅尼地城街景,都幾chill;食物質素雖然一般,但勝在價格相宜,係堅尼地城呢個地段有呢個價錢既都少見,如果只係想搵個地方Chill下,都可以一戰😉

💰Total: $862.4 ($215.6pp 已包括10%服務費)
📍Pizzeria Italia
西環堅尼地城卑路乍街144-148 號金豪閣地下及1樓

🚩更多同類餐廳 #foodstep_西餐
🚩更多同區餐廳 #foodstep_堅尼地城

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻