2021-01-30
我來過Simplylife很多次。每一次都是食lunch,根本就冇試過tea time過嚟,但係今日順路又想食,見到又抵,所以就入咗去食了。ᕕ( ᐛ )ᕗ企咗喺門口等飛嘅時候,見到麵包部排晒長龍,成條走廊塞個水洩不通。等咗五至10分鐘左右啦,終於入得去啦,我覺得其實呢間Simplylife嘅服務幾好,唔似葵涌嗰間嗌極都唔理你。叫佢點餐嘅時候佢見到即刻行埋你問你食咩,服務態度非常好。我叫咗佢俾杯水我,過咗一陣佢都仲未比我。我叫佢過嚟吹佢俾杯水我嘅時候,佢好誠懇咁講左兩聲對唔住,認真唔係敷衍。下午茶真係抵,淨係$58咋。我嗌左個山羊芝士酸種包配火箭菜烤紅洋蔥 配青蘋果沙律。佢個酸種包配山羊芝士真係一絕。包嗰陣酸味突出山羊芝士嘅濃烈味道。但係佢個沙律真係唔掂,真係成兜菜切碎咁樣俾你,沙律正常有汁,佢又冇比汁,上面啲青蘋果為咗唔好氧化,之前浸住啲檸檬汁先。但係我一擺落口,啲檸檬汁就爆曬出嚟,酸到爆炸(我本身好食得酸) !佢呢個沙律真係有待改善。如果大家都鍾意呢份食評,記住關注我同埋喺下面俾個心心啦多謝ฅ^•ﻌ•^ฅ❦
ᕕ( ᐛ )ᕗ